Now Reading:
Čarobnom kreativnom radionicom u koprivničkoj Knjižnici obožavatelji Harryja Pottera proslavili rođendan svog omiljenog junaka
Full Article 3 minutes read

Čarobnom kreativnom radionicom u koprivničkoj Knjižnici obožavatelji Harryja Pottera proslavili rođendan svog omiljenog junaka

Čarobnom kreativnom radionicom i veselim druženjem u koprivničkoj Knjižnici proslavljen je rođendan Harryja Pottera, 31. srpnja, koji je također i datum rođenja autorice serijala, J. K. Rowling.

Dvadesetak djece i mladih sudjelovalo je u programu “Sretan rođendan, Harry Potter!” održanom 13.7.2021., , u sklopu ciklusa programa za mlade „Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu“.

Zbog vrlo velikog interesa, na radionicu je primljen dvostruko veći broj polaznika od planiranog pa se program zbog epidemioloških mjera odvijao paralelno u dvije grupe, a dio aktivnosti provodio se i u dvorištu knjižnice i kina.

Usprkos vrlo vrućem danu i jakoj sparini, svi prisutni uživali su u druženju te pokazali odlično poznavanje serijala o Harryju Potteru, kao i veliku motiviranost i kreativnost u ispunjavanju svih zadataka koje su za njih pripremile knjižničarke – voditeljice radionice Valentina Mikec i Ljiljana Vugrinec te Ana Škvarić, uz pomoć knjižničnih volonterki Marije Vugrinec i Blanke Bunić.

Tako su sudionici radionice imali priliku izraditi vlastiti čarobni štapić od suhih grana nađenih u prirodi. Odabranu grančicu – štapić svatko je potom originalno ukrasio po svojoj želji, različitim maštovitim dodacima: pomoću vrućeg ljepila, perlicama, špagicama, bojom, šljokicama. Neki od tako izrađenih štapića moći će se vidjeti i na tematskoj izložbi knjižnične građe „Sretan rođendan, Harry Potter!“ koja će biti postavljena u izlogu Knjižnice od 16. do 31.7.2021.

U drugom dijelu radionice polaznici su izrađivali origami kutijicu od papira iz starih, otpisanih knjiga koju su također ukrasili isprintanim motivima iz svijeta Harryja Pottera. Rješavali su tematski online kviz s pitanjima iz omiljenog HP serijala te naučili kako funkcionira 3D printer pomoću kojeg su knjižničari kao dar za sve polaznike radionice izradili i posebne bookmarkere.

Na kraju, svi sudionici radionice počastili su se rođendanskom tortom i pivoslacem – „butterbeerom“ – posebnim pićem iz knjiga o Harryju Potteru, koje je, naravno, specijalno za ovu priliku servirano u bezalkoholnoj verziji.

Sljedeća radionica u ciklusu „Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu“ pod nazivom „U vlaku za Hogwarts“ održat će se 24.8.2021., a bit će, kao i dosadašnje radionice u ovom ciklusu, namijenjena mladima od 11 do 19 godina.

Knjižničari pozivaju sve zainteresirane da prate web i FB stranicu Knjižnice kako bi na vrijeme poslali svoje prijave koje će se primati nekoliko dana prije održavanja radionice.

www.sjever.hr/knjiznica-koprivnica.hr
18.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.