Now Reading:
Nakon sastanka s ministrom, Čistoća nastavlja odvoz otpada
Full Article 2 minutes read

Nakon sastanka s ministrom, Čistoća nastavlja odvoz otpada

O problemu odvoza miješanog komunalnog otpada iz grada Varaždina i još 14 jedinica lokalne samouprave gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj razgovarao je u Zagrebu s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem.

– Napravili smo zajednički hodogram i po njemu ja vjerujem da ćemo u roku od 24 do 48 sati pokrenuti odvoz mješovitog komunalnog otpada iz grada Varaždina i ostalih 14 jedinica lokalne samouprave – izjavio je Bosilj nakon sastanka.

Odvoz otpada je bio prekinut jer Čistoća nema kamo odvoziti otpad, a inspektorat je zabranio odvoz u pretovarnu stanicu u Poljani Biškupečkoj koja je puna. Ivanec je još jednom rekao da ne želi primiti varaždinsko smeće na svoje odlagalište u Jerovcu.

Ministar Ćorić je poručio da jedinice lokalne samouprave trebaju preuzeti odgovornost.

– To se u nekoliko navrata već prije dogodilo da predstavnici jedinica lokalne samouprave iz njima znanih razloga ne žele iskoračiti u razumijevanju prema drugim jedinicama lokalne samouprave i otvoriti svoja odlagališta za dodatno odlaganje – rekao je Ćorić.

Na sastanku u Zagrebu bili su i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Iako Novi Marof nema problem s odlaganjem miješanog komunalnog otpada jer imaju ugovorene količine, uključio se u rješavanje varaždinskog problema te je nakon sastanka istaknuo da ministarstvo daje maksimalnu potporu u komunikacija prema ostalima koji imaju mogućnost preuzeti određene količine otpada, ali da Čistoća i Grad Varaždin moraju riješiti problem.

Nakon sastanka iz Čistoće su obavijestili javnost da nastavljaju s odvozom komunalnog miješanog otpada:

„Sukladno zaključcima s današnjeg sastanka održanog u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja s ministrom Čorićem, iznađeno je privremeno rješenje glede zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada, pa stoga obavještavamo korisnike sa područja 15 jedinica lokalne samouprave gdje je TD ČISTOĆA d.o.o. davatelj javnih usluga prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada da će se od sutra, 08. srpnja 2021. godine nastaviti prikupljanje miješanog komunalnog otpada (”crna kanta”) prema redovitom rasporedu. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju zbog privremenog prekida pružanja javnih usluga koje se dogodilo u dane 06. i 07. srpnja 2021. godine te iste obavještavamo da će prilikom slijedećeg redovnog odvoza biti preuzete i sve zaostale količine miješanog komunalnog otpada.“

n.kalajdžija / www.sjever.hr
07.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.