Now Reading:
Novi predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije HDZ-ov Damir Felak najavio dinamičan rad bez problema na dobrobit građana
Full Article 3 minutes read

Novi predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije HDZ-ov Damir Felak najavio dinamičan rad bez problema na dobrobit građana

U ponedjeljak je održana nova konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije nakon što na prvoj, 23. lipnja, nije bilo dogovora o većini u Skupštini pa tako ni prijedloga za izbora predsjednika.

Mladen Kešer, koji je tada vodio sjednicu kao prvi izabrani vijećnik s liste koja je dobila najviše glasova na izborima, izvijestio je da temeljem konzultacija svih političkih opcija nitko nije uspio sastaviti većinu i nije bilo prijedloga te neće biti niti izbora predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine.

Od 37 vijećnika prisutno je bilo njih 35, a većinom od 20 ruku za predsjednika Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije izabran je HDZ-ov Damir Felak. Uz 8 ruku protiv i 7 suzdržanih dvadeseta ruka bila je ona vijećnika s SDP-ove liste Darka Fistroviča, općinskog načelnika Gornje Rijeke.

Za potpredsjednike su odabrani MOST-ov Zdravko Matotan i Vjekoslav Maletić s Korenove Nezavisne liste MREŽA.

Koprivničko-križevački župan i predsjednik Nezavisne liste MREŽA Darko Koren pozdravio je izbor novog predsjednika Županijske skupštine zajedno s potpredsjednicima na te časne funkcije.

-Konstituiranja županijskih skupština više nisu jednostavan zadatak obzirom da se hrvatska politička scena na neki način prilično razmrvila i u svakoj od županija ima puno političkih inicijativa, grupacija i nije baš lako sakupiti većinu. Većina koju smo sakupili garantira, po mom sudu, nesmetan rad, stabilnost i sve ono što je potrebno nama iz izvršne vlasti da bismo uspješno nastavili raditi posao koji smo i dosada radili moj zamjenik gospodin Ljubić i ja – rekao je Koren.


Novoizabrani predsjednik Županijske skupštine Damir Felak prije svega je čestitao svojim dopredsjednicima na izboru i najavio dinamičan rad.

-Očekujem da nakon ovog malo burnijeg konstituiranja da će svih 37 članova Županijske skupštine raditi u cilju boljitka županije. Ja ću se u vođenju same sjednice strogo držati poslovnika i statuta, neće biti nikakvih problema, a sigurno da ćemo kao vladajuća većina sastavljena od više stranaka nastojati poštivati sve želje i zahtjeve stranaka koje čine vladajući većinu, ali isto tako rado ćemo prihvatiti sve kvalitetne konstruktivne prijedloge onih koji su sada u oporbi – kazao je Felak dodavši da se nada slozi svih vijećnika oko najbitnijih pitanja od interesa svih stanovnika županije.

HDZ-ov saborski zastupnik Darko Sobota iskoristio priliku da pozove, kako kaže, tzv. oporbene za koje smatra da ne postoje u Županijskoj skupštini na suradnju.

– Mi smo premala županija i po veličini i po broju stanovnika, svi mi imamo zajedničke ciljeve u našoj županiji i pozivam da surađujemo svi na dobrobit stanovništva naše županije u svim onim projektima i programima koje smo svi zajedno i iznijeli u predizbornoj kampanji – zaključio je.

U Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije, među 37 vijećnika, koalicija SDP-a, HSLS-a i GLAS-a ima 10 vijećnika, Nezavisni nositelja liste Željka Lackovića 8, isto toliko i HDZ, zatim koalicija Mreže nezavisnih lista, HSU-a i HNS-a, župana Darka Korena, ima 4 vijećnika, kandidacijska lista grupe birača nositelja Marija Rajna 3, a stranačke liste HSS-a i Mosta-a po 2.


n.kalajdžija/abrkic/www.sjever.hr
05.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.