Now Reading:
Projekt Biosigurnost i biozaštita: Vrhunski rezultati učenika iz Krapinsko-zagorske županije na Državnoj smotri!
Full Article 2 minutes read

Projekt Biosigurnost i biozaštita: Vrhunski rezultati učenika iz Krapinsko-zagorske županije na Državnoj smotri!

U Osijeku je održana Državna smotra učeničkih radova u sklopu projekta Biosigurnost i biozaštita kao izvannastavna aktivnost u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2020./2021.

Smotra je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u organizaciji Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ i Hrvatskog društva za biosigurnost i biozaštitu, u partnerstvu s Osnovnom školom Vijenac iz Osijeka.

Na smotri su se natjecali učenici iz 76 osnovnih i srednjih škola, koji su imali zadatak izraditi mali znanstveni poster i videouradak na teme poput: Kako se zaštiti od zaraznih bolesti, Karantena i Dubrovniku, Dr. Andrija Štampar, Biosigurnost i biozaštita, Sars-CoV-2 u Hrvatskoj, Kako se prenose zarazne bolesti, Jedno zdravlje i slično.

U kategoriji osnovnih škola u konkurenciji je bilo 39 malih znanstvenih postera a prvo mjesto osvojili su učenici Dorotea Borić, Gita Vlahek, Lovro Tuđa, Lucian Korpar i Nikola Glavač iz Osnovne škole Zlatar Bistrica s temom „Dr. Andrija Štampar”. Njihova mentorica je Štefica Škrlec.

Priznanja su dodijeljena i srednjim školama koje su se svojom aktivnošću posebno istaknule u provedbi projekta, a među njima je i Gimnazija Antuna Gustava Matoša u Zaboku.

Među učenicima koji su se svojom aktivnošću i marljivim radom osobito istaknuli u provedbi projekta je i Filip Pondeljak, učenik Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka.

www.sjever.hr / kzz.hr
30.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.