Now Reading:
FOTOGALERIJA: „Coolijada 2021.“ čakovečkim ulicama!
Full Article 3 minutes read

FOTOGALERIJA: „Coolijada 2021.“ čakovečkim ulicama!

Ovogodišnji mimohod maturanata srednjih škola Međimurske županije pod nazivom „Coolijada 2021.“, održala se danas, 30. lipnja 2021. godine na ulicama Grada Čakovca. Mimohod je krenuo ispred Ekonomske i trgovačke škole te se nastavila ulicama Vladimira Nazora – Otokara Keršovanija – Trg Eugena Kvaternika – Kralja Tomislava – Zrinskom-Frankopanskom – Vukovarskom – Športskom – Dr. Ivana Novaka i Vladimira Nazora i završila ispred Ekonomske i trgovačke škole .

Ravnateljica čakovečke Gimnazije Josip Slavenskog, Sandra Breka-Ovčar oprostila se od još jedne generacije učenika i istaknula kako su ovakvi rastanci vrlo emotivni.

– Uvijek kada se opraštamo s jednom generacijom kažemo da je ta bolja nego prethodna i uvijek slabija nego ova koja tek dolazi. Tako da uvijek ima puno uzbuđenja i raznježenih trenutaka, ali s druge strane to je i radost jer smo obavili svoj posao, nadam se vrlo uspješno, i da puštamo djecu u novi život, novi svijet i njihovu sjajnu budućnost koju moraju dalje kreirati sami – rekla je Breka-Ovčar.

Ovaj mimohod je zapravo jedino što je maturantima i maturanticama ostalo da se osjećaju kao baš pravi maturanti, budući da maturalnog putovanja nije bilo…

– Naša je škola preuzela organizaciju „Coolijade”, same manifestacije gdje se bira najmaturant, najmaturantica, i organizaciju tradicionalne tzv. norijade. Uspjeli smo taj dio ostvariti, a danas završavamo ovim događajem, to je sam mimohod koji prolazi ulicama grada Čakovca u njihovim uniformama i vjerujem da će to za njih biti središnji događaj koji zapravo označava kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja i jedan raskid s ovim lijepim danima koji su iza njih – rekla je Breka-Ovčar.

Jana Golub, ovogodišnja maturantica osvrnula se na ovogodišnje pisanje mature.

– Meni osobno nije bilo toliko stresno, mislim da sam sve ok napisala i sad čekamo rezultate. Danas je definitivno dan za opuštanje, ovo je nam je lijepi kraj škole, priredbica, danas samo lagano. Jako sam uzbuđena oko faksa i jedva čekam nastavak obrazovanja i veselim se vidjeti što me sve čeka – rekla je Jana i dodala kako će joj razred, iako ne previše složan, nedostajati.

Maturantica Eva rekla je da ljeto može početi budući da je matura dobro prošla.

Ovo je najljepše razdoblje života, nismo imali maturalac da nas uvede, ali sretni smo da je sve završilo, da smo riješili mature… Ljeto može početi. Matura je prošla ok, nije bila tako teška kako se priča, ovisi kako kome, ali nije strašno, preživjeli smo. Mi smo Team Possible iz istoimenog crtića, a za uniforme nam se nije bilo teško dogovoriti – rekla je Eva i dodala kako se veseli oproštaju od gimnazije budući da joj treba promjena.

mčaržavec/www.sjever.hr
390.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.