Now Reading:
Župan Posavec s gradonačelnikom Srpakom o strateškim projektima za razvoj Murskog Središća
Full Article 3 minutes read

Župan Posavec s gradonačelnikom Srpakom o strateškim projektima za razvoj Murskog Središća

Sastanak na temu provedbe strateških razvojnih programa Grada Mursko Središće s ciljem pronalaženja načina podizanja standarda i kvalitete života na viši nivo, održan je danas, 07. lipnja, u Gradskoj vijećnici Grada Mursko Središće na inicijativu gradonačelnika.  Dražen Srpak i župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima su razmotrili načine provođenja već ranije pokrenutih projekata.

Most i zaobilaznica, rekonstrukcija županijskih cesta, dogradnja škole i uvođenje jednosmjenske nastave, produženi boravak u osnovnoj školi, izgradnja nove policijske postaje, te otvaranje novih županijskih ureda samo su neki od projekata koje je gradonačelnik prezentirao na sastanku. Dogradnjom škole bi se osigurala i mogućnost produženog boravka. Time bi se trajno riješilo pitanje školskih prostora u Murskom Središću, a otvorila bi se mogućnost i za dva razreda srednje škole.

Grad Mursko Središće i Međimurska županija tako velike infrastrukturne projekte ne mogu realizirati koristeći svoj proračun, već je nužno apliciranje na natječaje za projekte Europske unije. Projekti za dogradnju škole su u izradi, a izdavanje građevinske dozvole se očekuje na jesen i čim se otvori javni poziv projekt bi se aplicirao. Sanaciji ulica potrebno je prići odmah po završetku radova na aglomeraciji i postavljanja plinske mreže. Kako trenutna policijska postaja ne ispunjava kapacitete, Grad je uputio dopis u MUP kako bi se pokrenule aktivnosti oko izgradnje nove postaje – istaknuo je gradonačelnik. Nakon preseljena Gradske uprave u nekadašnju upravu smješteni su županijski i državni uredi. Osim već postojećih ureda u planu je da županija zaposli novog djelatnika koji bi pokrivao područje gospodarstva, poljoprivrede i turizma te područje civilnog društva, ljudska prava i sport.

Župan Matija Posavec istaknuo je da podržava sve već pokrenute projekte i da će Međimurska županija biti partner u pokretanju ili provedbi istih.

www.sjever.hr/mursko-sredisce.hr 08.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.