Now Reading:
Lutke i žongleri oduševili djecu!
Full Article 2 minutes read

Lutke i žongleri oduševili djecu!

U subotu 29. svibnja u Dvoru Veliki Tabor održan je LUTKARSKI FESTIVAL! Unatoč kišnom vremenu za brojne velike i male posjetitelje Dvora Veliki Tabor organiziran je zanimljiv program.

Nastupila je u lutkarska družina Ioculatori s dvije predstave: Legenda o Veroniki Desinićkoj i Zmajevo blago. U goste Dvoru Veliki Tabor došli su lutkari iz Zagreba, Lutkarski studio Kvak s predstavom – U proljeće kad potok poteče – priča o mladuncima, te žongler Matija Vuletić s dvije predstave.

U glazbenom dijelu programa nastupili su mladi glazbenici iz tri glazbene škole (GŠ P. Markovac, GŠ Z. Baloković, te GŠ Pregrada) pod vodstvom prof. Gorane Tomašić Šragalj: Duo DAR MAR (Dario i Mario Šragalj) te Melanija Berc.

Svi su se mogli uključiti u muzejsko-edukativne radionice (Izradi svoju krunu, Oboji Veroniku, Fridrika i Dvor, Slagalica Meluzina, Potraga za tajanstvenim predmetom, Neobično gađanje praćkom…)

U okviru festivala predstavljen je projekt „p.s. Pokreni solidarnost – Europski projekt – Lokalno izdanje“ koji je proveden u suradnji DVT-a i s Osnovne škole Đure Prejca Desinić, a koji progovara o položaju žena kroz generacije.

Predstavljena je i nova Aplikacija za mobitel Dvora Veliki Tabor koju je kreirala i osmislila muzejska pedagoginja Kristina Pavlović u sklopu 26. EMA-e, Edukativne muzejske akcije 2021.

Na kraju programa svi su mogli uživati u dvije 3D videomapping projekcije na taborgradske zidove – Living Tabor i Legenda o Veroniki Desinićkoj.

Pogledajte kako je bilo!

www.sjever.hr
05.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.