Now Reading:
Je li ovo najnespretniji lopov ikad? 28 puta krao i svaki put su ga ulovili!
Full Article 2 minutes read

Je li ovo najnespretniji lopov ikad? 28 puta krao i svaki put su ga ulovili!

bicikl

Nenad zvan Roki sve je samo ne tipičan 56-godišnjak. Naime, ovaj zagrebački lopov je u svega 10 mjeseci čak 28 puta pokušao opljačkati dućan i svaki put je otkriven, prenosi poslovni.hr

Izbirljiv je što se tiče supermarketa, krade samo u Lidlu. Od siječnja do studenoga 2019. godine krao je 28 puta u tri Lidlova objekta u Zagrebu i svaki put je dospio u ruke Lidlovih zaštitara koji su mu ukradene stvari odmah oduzeli.

Najviše je krao Cedevitu, potom Franck kavu, ponekad je palo pokoje Karlovačko pivo, Nutella, pecivo i narezana salama. Svaki puta je obavještena policija koja nije izašla na teren zbog ukradene robe manje vrijednosti, sveukupno 4400 kuna u ovih 10 mjeseci – prosječno 160 kuna po svakoj krađi.

Roki je očito jako dobro pazio da ukradena roba nikad ne bude veće vrijednosti kako bi izbjegao kaznenu prijavu policije. Računao je kako ga Lidl ipak neće naganjati privatnim tužbama za par stotina kuna koje ionako nije otuđio.

No, ipak se preračunao. Nakon 28. pokušaja, iz Lidla su odlučili podnijeti kaznenu prijavu protiv njega zbog jednog produženog kaznenog djela i ukupne štete od 4400 kuna. Državno odvjetništvo ovih je dana protiv Rokija podignulo optužnicu kojom traže sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je pokazao izrazitu upornost u počinjenju kaznenih djela.  Roki nije želio iznositi svoju obranu, branio se šutnjom.

Foto: arhiva

www.sjever.hr/poslovni.hr
22.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.