Now Reading:
Predsjednik Milanović uživao u varaždinskim specijalitetima – komentirao i izbore
Full Article 3 minutes read

Predsjednik Milanović uživao u varaždinskim specijalitetima – komentirao i izbore

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u subotu je na poziv varaždinskog župana Radimira Čačića posjetio grad Varaždin u sklopu promocije autohtonih i tradicionalnih proizvoda Varaždinske županije.

Pročelnik županijskog upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek istaknuo je kako se Varaždinska županija ističe po velikom broju zaštićenih poljoprivrednih proizvoda, a prema nekim podacima nalazi na drugom mjestu u Hrvatskoj, odmah iza Zadarske županije.

Varaždinska županija ima devet zaštićenih proizvoda, oznakom izvornosti zemljopisnog podrijetla ili nekim drugim vidom zaštite, a među tim su proizvodima bučino ulje, varaždinsko zelje, zagorski puran, ludbreški hren, varaždinski klipič.

Župan Radimir Čačić naglasio je kako je Varaždinska županija u samom vrhu Hrvatske po brendiranju svojih proizvoda.

-Ponosni smo da smo u proteklih nekoliko mjeseci zaštitili i ludbreški hren, a prije toga smo dobili i europsku zaštitu varaždinskog klipiča. Pet svjetskih zlata dobili smo za bučina ulja, a u Hrvatskoj je samo još Jana u proteklom desetljeću dobila zlatnu nagradu– rekao je Čačić i izrazio zadovoljstvo podrškom predsjednika koji je uvijek dragi gost.

-S predsjednikom razgovaram uvijek o svemu, kako o hrani, tako i o politici, a danas ništa što bi bilo posebno važno za ove izbore. Što se tiče naše političke pozicije, ona je bila potpuno jasna. Prvi i s najvećim rezultatom u prikupljanju potpisa smo bili mi Reformisti, prvi smo Milanovića podržali kao stranka i napravili smo najveći rezultat kod prikupljanja potpisa – komentirao je Čačić i dodao kako se predsjednik države ne može se i ne smije politički pozicionirati.

Nakon degustacije proizvoda obratio se medijima rekavši kako Varaždinska županija radi sjajan posao na brendiranju svojih proizvoda.

-Kvalitetan proizvod prodaju skuplje, ali pošteno. To je uspjelo s maslinovim uljem u zadnjih 30 godina u Hrvatskoj, a bučino ulje je sljedeće. Ovo je proizvod na razini najboljih austrijskih proizvoda – komentirao je predsjednik varaždinsko bučino ulje, a posebno mu se svidio težački kolač kućanski koščičjak od heljde.

Istakao je kako je došao na poziv župana Čačića s kojim s dugo poznaje i s kojim je imao dobru suradnju i kako bi došao da ga bilo tko pozove, pa čak i neki HDZ-ovac, no da se ne može mjeriti s Plenkovićem koji je ipak predsjednik stranke.

-Premijer je aktivniji što je i logično. Ja sam došao na poziv, tamo gdje me pozovu skoro svuda odem – istaknuo je Milanović koji se iz Varaždina zaputio u Martijanec na proslavu 125. godišnjice DVD-a.

Osvrnuo se i na izbore u Zagrebu za koje ističe da očekuje samo da budu pošteni.

-Samo sam upozorio da se ne izvlače olako optužbe o nekakvom inozemnom financiranju. To su naprosto nepristojne neistine, ljude se proglašava izdajnicima, nisu oni zbrisali iz Hrvatske ’91. godine, nisu tad možda ni rođeni. Sve je to izbor hrvatskih ljudi, samo se ne igrati sa tim optužbama da su agenti kominterne, Carigrada, Džingis-kana, Soroša – istakao je Milanović i dodao kako s takvim kvalifikacijama treba biti oprezan.
-Puno toga je dopušteno, ali se tu u principu neke ljude pokušava prokazat kao izdajnike Hrvatske, kao strane plaćenike nekakvih milijardera, Židova, a to su sve prljave poruke koje se nalaze malo ispod površine – zaključio je Milanović dodavši da su izbori gotovi.

a.brkić/sjever.hr/22.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.