Now Reading:
Spremni prvi podzemni spremnici za otpad za stambene zgrade u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Spremni prvi podzemni spremnici za otpad za stambene zgrade u Varaždinu

U subotu je u Harambašićevoj ulici u Varaždinu prezentirana upotreba podzemnih spremnika za selektivno prikupljanje otpada. Riječ je o realizaciji projekta postavljanja podzemnih spremnika za selektivno prikupljanje otpada koji gradsko komunalno poduzeće Čistoća s Gradom Varaždinom provodi s ciljem smanjenja količina miješanog komunalnog otpada.

Nakon one u POS naselju, prva je to lokacija na kojoj su spremnici spremni za upotrebu, a namjerava ih se postaviti za stambene zgrade na području grada.

Za desetak dana radova postavljeni su podzemni spremnici za stanare u zgradama Harambašićeva 28, 30, 34 i 36, koji će zamijeniti postojeće kontejnere za otpad od 1.100 litara, koji su bili stacionirani na parkiralištu. Po dva podzemna spremnika za papir, plastiku i komunalni otpad koristit će 80-tak domaćinstava.

Direktor Čistoće Davor Skroza istaknuo je da podzemni spremnici imaju više prednosti, poput oslobađanja prostora koji je bio zauzet kontejnerima, sprječavanja širenja neugodnih mirisa i sprječavanja prebiranja po odloženom otpadu.

– Ono što će razlikovati te podzemne spremnike u Varaždinu od ostalih je to što ćemo napraviti sustav za čitav grad, obično je to na jednoj do tri lokacije. Mi ćemo kroz dogledno vrijeme obuhvatiti sve stambene zgrade – rekao je Skroza.

Otpad u podzemne spremnike ne može se ubaciti dok se ne ukuca šifra. Osim šifre, najavljena je i mogućnost otvaranja spremnika karticama ili žetonima. Spremnici su napravljeni tako da se iz njih ne može vaditi otpad. Osim papira, plastike i komunalnog otpada, u pripremi su i podzemni spremnici za biootpad.

Podzemni spremnici predstavljeni u Harambašićevoj ulici u Varaždinu dorađeni su domaći proizvod Opreme iz Ludbrega, prema zahtjevima Čistoće.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
15.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.