Now Reading:
Koncert ispred varaždinske Sinagoge – najavljena i posebna prometna regulacija
Full Article 1 minutes read

Koncert ispred varaždinske Sinagoge – najavljena i posebna prometna regulacija

Grad Varaždin, Koncertni ured Varaždin i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu u nedjelju organiziraju program povodom osamdesete obljetnice masovnog stradanja Židova, ali i Srba i Roma od NDH u Varaždinu. Program će biti posvećen žrtvama fašizma, a simbolički će biti smjestiti između Sinagoge i skulpture K19 autora Zlatka Kopljara postavljenog na inicijativu Gradskog muzeja Varaždin.

Program će se održati ispred Sinagoge u nedjelju s početkom u 20.30 sati na dan kada se obilježava Dan Europe. Program će biti organiziran tako da će izvođači biti leđima okrenuti prema željezničkom kolodvoru, dok će posjetitelji s desne strane imati Sinagogu, s lijeve skulpturu K19, a konceptualno će činiti kolonu.

Za potrebe održavanja koncerta bit će zatvorena Ulica Augusta Cesarca od 18 sati, dok će sam koncert u trajanju od tridesetak minuta započeti u 20.30 sati. Program će biti organiziran u skladu s epidemiološkim mjerama te će broj ljudi biti ograničen.

U nedjelju se od 8 do 22 sata, građani neće moći parkirati s lijeve strane Ulice Augusta Cesarca, a od 18 do 22 sata navedena lokacija bit će zatvorena za promet.

www.sjever.hr
09.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.