Now Reading:
Virus još neumorno cirkulira: opet mnogo novozaraženih u Varaždinskoj županiji, ima i preminulih
Full Article 2 minutes read

Virus još neumorno cirkulira: opet mnogo novozaraženih u Varaždinskoj županiji, ima i preminulih

U Varaždinskoj županiji je tijekom protekla 24 sata evidentirano 117 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 490, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 1001.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 175 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 87 osoba smješteno na lokaciji u Varaždinu, 79 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu je smješteno 9 osoba. U jedinicama intenzivnog liječenja je 26 osoba, od kojih 22 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su tri osobe pozitivne na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 581 uzorak pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 33 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 20 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 20.758 osoba pozitivnih na COVID-19, a preminulo je 505. Aktivnih slučajeva je 872.
-Još uvijek bilježimo veliki broj hospitaliziranih s težim kliničkim slikama uzrokovane bolešću COVID-19, a nažalost nije vidljiv još ni silazni trend kod broja novozaraženih, tako da u Varaždinskoj županiji nikako ne možemo govoriti o završetku trećeg vala. Iako cijepljenje sada dobro napreduje, upozoravamo da primitkom prve doze cjepiva niste odmah zaštićeni od zaraze i težih oblika oboljenja, jer organizmu treba vremena da razvije antitijela. Upravo stoga pozivamo, prije svega osobe koje još nisu primile cjepivo, ali i one koji su tek nedavno primili prvu dozu cjepiva, da zadrže razinu opreza, jer virus kod nas još uvijek neumorno cirkulira. – napominju iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

www.sjever.hr
09.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.