Now Reading:
Turističkoj zajednici Grada Ivana 28 tisuća eura za razvoj cikloturizma
Full Article 2 minutes read

Turističkoj zajednici Grada Ivana 28 tisuća eura za razvoj cikloturizma

Turistička zajednica Grada Ivanca za svoje je nove kandidirane projekte iz Javnog poziva Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent privukla bespovratnih 27.915 eura.

Sredstva su joj dodijeljena za dva projekta. Za „Opremanje ciklo punktova duž ivanečke cikloturističke rute“ odobreno joj je 18.610 eura, dok joj daljnjih 9.305 eura stiže za „Unapređenje interpretacijske turističke infrastrukture i prezentacije Ivanca kao destinacije“.

Odobrena sredstva omogućit će TZ-u nastavak aktivnosti koje su tijekom proteklih nekoliko godina rezultirale stvaranjem Ivanečke cikloturističke rute (ICR) s ciljem razvoja cikloturizma (biciklističkog turizma) na području Ivanca, a u čijem su sklopu već opremljena dva punkta, u Ivancu i na Žganom vinu.

Novi projekti koji se planiraju jesu opremanje ciklo odmorišta kod vodenice u Margečanu, u blizini osnovne škole u Salinovcu, kod Etno kuće u Bedencu, kod Hotela Orion te na vrhu Ivančice. 

Opremanjem ovih punktova pokrit će se glavna područja svakog dijela kružne rute i samim time doprinijeti unapređenju turističke ponude destinacije, čineći je atraktivnijom za ljubitelje aktivnog odmora i biciklizma.

U sklopu projekta postavit će se i panoramska karta na dvije lokacije – na parkiralištu Rapikovec u Prigorcu i na vrhu Ivančice. Pošto su obje ove lokacije ujedno i lijepi vidikovci, na kartama će se istaknuti sve ono što je s konkretnog vidikovca oku vidljivo.

Tiskat će se i atraktivna imidž brošura. Uz ulogu informiranja o destinaciji, njezina je važnost i puno šira jer će, osim brendiranja Ivanca kao Planinarskog grada, snažnije diferencirati i istaknuti posebnosti i prednosti Ivanca u odnosu na druge destinacije.

U brošuri će biti naglašene najvažnije turističke atrakcije i aktivnosti, povijesna i kulturna baština, tradicija i običaji te gastronomija, kako bi posjetitelji kroz estetski privlačan dizajn brošure još bolje upoznali Ivanec kao destinaciju.

Potpisivanju ugovora organiziranom od strane županijske Turističke zajednice nazočili su  predsjednik TZ Grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš i direktorica TZ Jelena Županić.

– Zahvala od strane Turističke zajednice grada Ivanca ide Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je prepoznala navedene projekte, Turističkoj zajednici Varaždinske županije na pomoći oko provedbe projekta te Gradu Ivancu na financijskoj i tehničkoj podršci – poručili su iz TZGI.

Ovi projekti predstavljaju važan iskorak za Turističku zajednicu grada Ivanca te će sigurno doprinijeti privlačenju novih posjetitelja i unapređenju turističke ponude ivanečkoga kraja.

sjever.hr/ivanec.hr 25.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.