Now Reading:
Drugi dan Festivala jagoda, cvijeća i tradicije brojnim događanjima primamio mnoge posjetitelje
Full Article 2 minutes read

Drugi dan Festivala jagoda, cvijeća i tradicije brojnim događanjima primamio mnoge posjetitelje

Festival jagoda, cvijeća i tradicije i danas, drugog dana održavanja privukao je veliku pažnju, a održat će se još i sutra od 9 do 19 sati. Uz jagode i pjenušce bit ćemo i idućeg vikenda kada se održava Festival jagoda i pjenušca u organizaciji „Mamas and Tapas“ bara.

Čakovečke mažoretkinje proslavile su Smotrom mažoretkinja 30 godina postojanja ugostivši sve udruge mažoretkinja iz Međimurja, ali i ekipe iz mađarske Nagykanizse te Koprivnice i glazbenu podršku Gradskog puhačkog orkestra Čakovec.

U organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije  održana je  manifestacija “Obrtnici u srcu grada”  na kojoj su obrtnici predstavili svoje zanimljive proizvode, usluge i djelatnosti.

Subotnje prije podne nije proteklo ni bez sporta. U sportskoj dvorani 2. OŠ Čakovec igra u 7. KUP Grada Čakovca u stolnom tenisu, a na lokaciji  Jezera podno Starog grada počeo je  nogometni turnir dječjih vrtića “3. Euro Kindergarten Cup“ na kojem su se okupili mališani iz 18 vrtića i nogometnih škola iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

U  programu uz obilježavanje Dana grada Čakovca, nakon predavanja „Važnost oprašivanja u održivosti eko sustava“ na lokaciji Dječjeg kutka u Perivoju Zrinskih, održana je i svečanost otvaranje slamnate skulpture pčele u organizaciji Grada Čakovca i Udruge pčelara međimurske županije „Agacija“. Kako je tom prilikom naglasila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, postavljenjem ovih skulptura želimo se odužiti pčelarima za čuvanje našeg okoliša, upozoravanje na opasnosti za opstanak civilizacije koje prijete ukoliko nestanu oprašivači, posebno pčele te za zdrave, domaće proizvode koje svi rado konzumiramo.

Uz sve to građani su dali i veliku podršku projektima koje provodi Županijska liga protiv raka koja je obilježila Dan plave vrpce, poznat i kao Dan Plavog Irisa, posvećen podizanju svijesti o raku debelog crijeva, te na štandu Društva multiple skleroze Međimurske županije koji zajedno sa Savezom društava multiple skleroze Hrvatske i ove godine provodi kampanju „Ja sam više od MS-a!“, odnosno Borim se s MS – Koja je tvoja moć, dok je pak na štandu Međimurskih slatkiša, udruge i djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Čakovec najavljena Utrka Grada Čakovca koja će se održati u utorak 28. svibnja u 18 sati, koja već dugi niz godina ima humanitarni karakter i održava se u sklopu Dana Grada Čakovca.

sjever.hr 25.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.