Now Reading:
Župan Koren sa suradnicima prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana općine Rasinja
Full Article 3 minutes read

Župan Koren sa suradnicima prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana općine Rasinja

Župan Darko Koren danas je sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i predsjednikom Županijske skupštine Željkom Pintarom prisustvovao svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Rasinja.

Svečanost je održana u skladu s epidemiološkim mjerama u prostorijama Društvenog doma Rasinja, a sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić koji je u govoru zahvalio vijećnicima na konstruktivnom radu i 150 prijedloga i odluka koje su tijekom mandata jednoglasno donijeli.

Načelnik Općine Danimir Kolman osvrnuo se na najvažnije aktivnosti u proteklih godinu dana kazavši da iako Općina raspolaže malim proračunom, uspijeva u suradnji sa Županijom i ministarstvima, kroz fondove ostvariti značajne investicije koje se penju do 40 milijuna kuna.

-Mnogo toga smo ostvarili i mnogo toga je još pred nama, posebice u segmentu prometne infrastrukture, plinofikacije, vodovodne mreže i kanalizacije u svim našim područjima. Hvala Županiji na inicijativi koju smo partnerski prihvatili u izgradnji školske sportske dvorane kao kapitalnog projekta, a raduje nas i revitalizacija dvorca Inkey kojeg je Županija kupila i planira napraviti turistički biser sjeverozapadne Hrvatske. Kroz ovakvo zajedništvo i konglomeraciju ideja kojima raspolažemo, možemo učiniti vrlo mnogo – kazao je načelnik Kolman.

Župan je uz čestitku svim stanovnicima i članovima Općinskog vijeća Rasinja izrazio zadovoljstvo brojnim investicijama i infrastrukturnim projektima te dodao kako Županijska uprava s Općinom ima odličnu suradnju dugi niz godina.

U mnogo projekata koji su realizirani na ovom području Županija ima svoju ulogu i udio, a veseli nas što ćemo zajednički realizirati i projekt školske sportske dvorane vrijedne oko 15 milijuna kuna kao dio velikog investicijskog ciklusa od 70 milijuna kuna koliko će biti ukupno uloženo u pet općina koje će dobiti nove dvorane. Dvorana će uvelike poboljšati uvjete školovanja, ali i podići standard života svih stanovnika na ovom prostoru – istaknuo je župan te dodao kako će se turistički revitalizirati prostor općine i županije preko projekta dvorca Inkey koji je u fazi projektiranja.

-Idućeg tjedna u posjet dolazi i ministrica kulture koja je podržala projekt te odobrila pola milijuna kuna sredstva za projektnu dokumentaciju na što smo mi još dodali 400 tisuća kuna jer riječ je o pripremi vrlo zahtjevnog projekta za koji treba osigurati kvalitetnu pripremu koja će omogućiti aplikaciju na europska sredstva. Ne smijemo zaboraviti ni na druge projekte u kojima smo do sad sudjelovali i sudjelovat ćemo i dalje, posebice na one iz sektora vodoopskrbe te modernizacije cesta za koje naš ŽUC već ima planove. Svima Vam čestitam Dan Općine i drago mi je da ste pokazali da zajednički i složno možete odlično funkcionirati na dobrobit stanovnika – zaključio je župan.

Čestitke je uputio i državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj koji je istaknuo kako je Općina Rasinja mala Općina za velike projekte te pohvalio suradnju sa Županijom i ministarstvima na projektima koji građanima garantiraju bolji i kvalitetniji život na prostoru Rasinje.

Svečanosti su, uz članove Općinskog vijeća, prisustvovali i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, ravnatelj škole Andrije Palmovića Rasinja Krunoslav Belaj te drugi uzvanici.

www.sjever.hr
03.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.