Now Reading:
Korak bliže Sportskom parku u Murskom Središću
Full Article 2 minutes read

Korak bliže Sportskom parku u Murskom Središću

Grad Mursko Središće puno ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture. Uz već postojeće objekte proteklih je godina izgrađen ribički dom, započela je gradnja tribina na stadionu NK Rudar, predano je zemljište i ishođena građevinska dozvola za izgradnju planinarskog doma, a u vlasništvo grada vraćeni su prostori stare sportske dvorane.

Sljedeći veliki sportski infrastrukturni projekt koji se u Murskom Središću planira je izgradnja Sportskog parka. Nalazit će se između sadašnjeg igrališta NK Rudar i ribnjaka Zalešće. Sadržavat će nogometno igralište koje će se koristiti i za ostale sportove na travi, atletsku stazu i atletski poligon za skok u dalj, skok u dalj s mjesta, troskok i ostale atletske discipline. Uz sportski park bit će sagrađene i svlačionice.

Idejni projekt izgradnje već je napravljen i Grad trenutno otkupljuje čestice na kojima će park biti sagrađen. I ovog su tjedna otkupljene čestice površine veće od 5.000 metara kvadratnih i taj je postupak pri samom kraju.

Tako će čitavo Mursko Središće od samog centra, pa sve do kraja naselja prema Peklenici biti obilježeno različitim sportskim borilištima. Počevši s nekadašnjim Sokolskim domom, odnosno starom sportskom dvoranom, vanjskim i unutarnjim košarkaškim, odbojkaškim i rukometnim terenima, teniskim terenima, novom sportskom dvoranom, preko nogometnog igrališta, atletskih staza i poligona, pa do ribnjaka i igrališta za odbojku na pijesku. Uz navedeno, u Murskom Središću postoje udruge u kojima se građani aktivno bave i borilačkim sportovima, streljaštvom, šahom, trčanjem na duge staze i raznim oblicima tjelovježbe.

www.sjever.hr/mursko-sredisce.hr
02.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.