Now Reading:
Mladi u Ivancu dobili svoj prostor
Full Article 3 minutes read

Mladi u Ivancu dobili svoj prostor

U zgradi u ivanečkoj Nazorovoj ulici 46, u kojoj su nekad bili glazbena i autoškola te kultni kafić Retro, a koja je teško stradala u podmetnutom požaru, uređen je Centar za mlade, a svoj je prostor pronašao i pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter.

U subotu je u novouređenom prostoru ugovore s Klubom mladih Ivanec i KUD-om potpisao gradonačelnik Milorad Batinić, koji je napomenuo da je taj prostor imao brojne namjene kroz povijest.

– Koliko ja pamtim, tu je prvotno bio dječji vrtić koji sam i sam pohađao, a onda i niz drugih društvenih djelatnosti. Mene veseli što će se konačno mladi vratiti u zgradu nakon više desetljeća, gotovo pola stoljeća. Mladi će konačno dobiti adekvatan prostor u kojem će moći ispunjavati i svoje građanske obveze, dužnosti, jednako tako ispoljavati svoju kreativnost. Posebno mi je drago što je prostor ovdje našao i naš Zbor Rudlof Rajter jer oni su na neki način bili beskućnici dugi niz godina – rekao je Batinić.

– Sav trud koji je uložen, od projektiranja do obnove starog objekta, nije trošak, nego je upravo investicija u budućnost. Vrijedno je naglasiti da je ovaj objekt rađen po najvišim građevinskim standardima, od energetske učinkovitosti, od zadovoljenja svih standarda i za osobe s invaliditetom, a pogotovo što se tiče ovog dijela boravka. Tu se radi i terasa koja će biti sastavnica ovoga prostora. Vrijednost ukupnih ulaganja, od sanacije, kompletnog uređenja i interijera i kad se uredi terasa i okoliš, je oko 2,1 milijun kuna – dodao je gradonačelnik Ivanca.

Lucija Šambar, predsjednica Kluba Mladih Ivanec, kazala je da su i sami sudjelovali u uređivanju prostora.

– Zadovoljni smo jer su mladi sami sklapali ovaj namještaj, očistili ovaj prostor i od cigli u početku prvih radova. Tako da smo veoma zadovoljni, prostor je lijep i funkcionalan. Klub mladih postoji 2 i pol godine u Ivancu, trenutno broji 50-tak članova. Iza sebe imamo puno aktivnosti koje su povezane uz grad Ivanec i okupljanje mladih kao što su pub kvizovi, predstavljanje fakulteta srednjoškolcima, organiziranje koncerata. Ovaj prostor će nam biti još veća motivacija da budemo još aktivniji i da iskoristimo sve svoje ideje i potencijale – rekla je Šambar.

– Teško mi je izraziti se koliko smo sretni i zadovoljni što smo dobili tako krasan prostor nakon dugo vremena i seljenja. Postojala je i opasnost da prestanemo funkcionirati jer nismo imali osnovnih uvjeta za vježbanje, a ovo je sad totalna prekretnica. Uvjeti za rad su odlični, za nesmetan rad i postizanje rezultata našeg zbora u kojem je 30-ak aktivnih pjevača – izjavio je Darko Stanko, predsjednik KUD-a Rudolf Rajter.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
02.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.