Now Reading:
FOTO: 60. godina Graditeljske škole Čakovec
Full Article 2 minutes read

FOTO: 60. godina Graditeljske škole Čakovec

U petak, 30.travnja, virtualnom konferencijom obilježeno je 60 godina Graditeljske škole. Bila je to prilika da se djelatnici škole i svi gosti upoznaju sa tradicijom i poviješću ustanove koja je desetljećima izvorište vrsnih graditelja u Hrvatskoj, a u općoj gospodarskoj slici Međimurske županije graditeljstvo ponovno zauzima poziciju dominantne djelatnosti.

Škola je osnovana 1961. godine kao Građevinska tehnička škola. U svojoj 60 godina dugoj povijesti više je puta mijenjala naziv te se udruživala s drugim obrazovnim institucijama u tzv. obrazovne centre da bi 1991. počela djelovati kao samostalna  odgojno-obrazovna ustanova pod imenom Graditeljska škola Čakovec, a to ime nosi i danas.

Škola je prošla dugačak razvojni put – od jednog razrednog odjela i obrazovnog programa na samom početku sve do jedne od većih strukovnih škola u Republici Hrvatskoj čije je ime sinonim za kvalitetu i izvrstan rad. U prilog tome ide i činjenica da je Škola 2002. godine dobila priznanje resornog ministarstva za izuzetno kvalitetan rad što je najveće priznanje koje jedna obrazovna institucija može dobiti.

Iako je u svojim počecima zamišljena kao institucija za obrazovanje kadrova u građevinskim zanimanjima, godine i desetljeća obrazovanja mladih ljudi, ali i stalno osluškivanje zahtjeva i potreba tržišta rada doveli su do uvođenja novih obrazovnih programa. Danas Škola nudi široku lepezu zanimanja. Tako nije samo graditeljska, već i obrtnička, grafička i umjetnička škola po čemu je jedinstvena na ovim prostorima.

www.sjever.hr/ss-graditeljska-ck.skole.hr
02.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.