Now Reading:
Ferek Jambrek o maskama na otvorenom: Pada broj aktivnih slučajeva, pozitivne djece je manje, ali ovo je preventiva!
Full Article 2 minutes read

Ferek Jambrek o maskama na otvorenom: Pada broj aktivnih slučajeva, pozitivne djece je manje, ali ovo je preventiva!

Nakon što je prošlog tjedna županijski Stožer civilne zaštite zatražio pooštravanje mjera za Krapinsko-zagorsku županiju, nacionalni je stožer donio odluku o uvođenju nužne epidemiološke mjere na području županije.

Mjera se odnosi na obavezno korištenje maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi bez obzira na fizički razmak, primjerice na tržnicama, prostorima oko trgovačkih centara, oko vjerskih objekata i slično.
-Nadziruću stanje, vidjeli smo da se odvijaju okupljanja i na tržnicama i na autobusnim kolodvorima te na otvorenom prostoru i da se stvaraju gužve pa na taj način želimo spriječiti širenje ove velike bolesti, covida-19 – rekao je Anđelko Ferek Jambrek, načelnik županijskog Stožera.

Nova odluka za područje Krapinsko-zagorske županije stupila je na snagu u utorak, a trajat će do 16. svibnja.

-Vidjet ćemo kako će biti do tada, ali do 16. svibnja bi se ta okupljanja trebala raščistiti. Naravno, dolaze izbori i tamo će biti okupljanja, zato trebamo biti oprezni – rekao je Ferek Jambrek.

Epidemiološka situacija na području Krapinsko-zagorske županije je zasad stabilna, broj novozaraženih je nešto manji nego što je bio prošloga tjedna, a pada i ukupan broj aktivnih slučajeva.

-Imali smo 520, danas imamo 437. Koliko smo imali prije desetak dana pozitivnih, toliko imamo danas veći broj ozdravljenih, u odnosu na broj pozitivnih, tako da je brojka relativno dobra. Također nam pada i broj pozitivne djece. U petak smo imali 35, danas 28. S ovom jednom mjerom smo htjeli preventivno djelovati da jednostavno spriječimo širenje u tim gužvama. Svi znamo da je odluka okupljanja do 25 ljudi, ali jednostavno je na neki način nemoguće ispoštovati. Ovo je jedna preventiva za koju smo se složili da bi ovu brojku koju imamo i koja je zadovoljavajuća i zadržali – zaključio je Ferek Jambrek.

a.kučić/sjever.hr
27.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.