Now Reading:
Općina Gornja Stubica sanirat će klizište uz groblje. Ugovor potpisali načelnik Krizmanić i predsjednik Uprave Hrvatski voda Đuroković
Full Article 2 minutes read

Općina Gornja Stubica sanirat će klizište uz groblje. Ugovor potpisali načelnik Krizmanić i predsjednik Uprave Hrvatski voda Đuroković

Općina Gornja Stubica sanirat će klizište uz groblje. Ugovor potpisali načelnik Krizmanić i predsjednik Uprave Hrvatski voda Đuroković.

U Krapinu su u utorak potpisani ugovori za sanaciju klizišta koju sufinanciraju Hrvatske vode. U ovoj godini Hrvatske su vode pripremile 28 ugovora, a jedan je potpisao i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić dok je s druge strane svoj potpis na ugovor stavio predsjednik Uprave Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

– Riječ je o sanaciji klizišta koje se nalazi neposredno uz naše Gornjostubičko groblje u blizini mrtvačnice. Dugi niz godina imamo problem oko urušavanja i na ovaj način su nam Hrvatske vode i hrvatska Vlada pomogli da krenemo u sanaciju tog klizišta – izjavio je načelnik Krizmanić.

– Kad gledamo ukupnu situaciju na području općine, mi još uvijek imamo nesaniranih klizišta. Iduće godine ćemo pripremiti još dva projekta sanacije klizišta. Bez Hrvatskih voda i Vlade vrlo teško bismo, ne samo mi u Gornjoj Stubici, nego i one općine koje imaju problema s klizištima u Krapinsko-zagorskoj županiji, sa svojim izvornim prihodima riješili sva ta silna klizišta. Velika pomoć za lokalnu samoupravu u svakom slučaju je ovaj zakon koji je omogućio da se preko Hrvatskih voda može ići u sanaciju klizišta – rekao je načelnik Općine Gornja Stubica.

Hrvatske vode su u 2021. godini za sanaciju klizišta na području Krapinsko-zagorske županije osigurale ukupno 16,067 milijuna kuna, od čega je 13,972 milijuna kuna za jedinice lokalne samouprave, za nerazvrstane ceste, a 2,095 milijuna kuna za Krapinsko-zagorsku županiju, z županijske ceste. Ukupna vrijednost klizišta koja se sufinanciraju za Krapinsko-zagorsku županiju je 24,190 milijuna kuna.

www.sjever.hr
21.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.