Now Reading:
Kudelić: Situacija sve ozbiljnija – varaždinskoj bolnici sutra stiže ispomoć, među hospitaliziranima i dijete
Full Article 2 minutes read

Kudelić: Situacija sve ozbiljnija – varaždinskoj bolnici sutra stiže ispomoć, među hospitaliziranima i dijete

Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić dao je intervju reporterki N1 Anji Perković u kojem je govorio o trenutnom stanju u bolnici.

Rekao je da dnevno primaju 10-15 pacijenata s teškom kliničkom slikom i upalom pluća, a trenutno je hospitalizirano 149 pacijenata. Za razliku od prošlog vala, sada sve više bolesnika zahtijeva intenzivno liječenje, a danas je na intenzivnoj 26 bolesnika, rekao je Kudelić
-Opća bolnica Varaždin ima pet jedinica intenzivnog liječenja, a tri jedinice su covid-19. Na respiratoru je trenutno preko 30 ljudi. U ovom trenutku problem postaje osoblje i prostor, sama oprema nije – rekao je Kudelić.

Dodao je da Ministarstvo zdravstva varaždinskoj bolnici sutra šalje ispomoć, odnosno 16 medicinskih sestara iz drugih ustanova, a osim medicinskih sestara i tehničara, u bolnici trebaju i anesteziologe.
-Trenutno je najveći problem velik broj osoba kojima je potrebno intenzivno liječenje i respiratori. Odmak između definiranja novozaraženih i dolaska je puno kraći. Očito se radi u novom soju, osobe ranije završavaju u bolnici, u razmaku od 6 do 10 dana. Po detekciji virusa, već nakon 5-6 dana osobe razviju tešku kliničku sliku i završe u bolnici – rekao je ravnatelj OBV-a za N1.

Dodao je da je na liječenju od covida-19 i dijete, a dobna granica hospitaliziranih spustila se za desetak godina.
Osim toga, Kudelić je rekao i da u bolnici imaju tri djelatnika koji su se cijepili i razvili infekciju.
-Imaju izuzetno blagu kliničku sliku. Svi su cijepljeni Pfizerovim cjepivom. Za očekivati da će s vremenom više cijepljenih biti pozitivno – rekao je Kudelić za N1.

www.sjever.hr
20.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.