Now Reading:
Biraju se članovi za Savjet mladih Općine Bedekovčina
Full Article 2 minutes read

Biraju se članovi za Savjet mladih Općine Bedekovčina

Općina Bedekovčina objavila je ponovljeni javni poziv za isticanje kandidature članova Savjeta mladih Općine Bedekovčina i njihovih zamjenika.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općine Bedekovčina koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini Općine, a čini ga 7 članova i 7 zamjenika članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika. Članove Savjeta mladih i njihove zamjenike bira Općinsko vijeće na temelju pisanih i obrazloženih kandidatura na mandat od tri godine.

U Savjet mladih biraju se osobe koje u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih petnaest (15) do navršenih trideset (30) godina života s prebivalištem ili boravištem na području Općine.

Pravo predlaganja kandidatura za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike imaju udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj, neformalne skupine mladih koje se sastoje od najmanje 20 mladih s prebivalištem ili boravištem na području Općine (dalje u tekstu: ovlašteni predlagatelji).

Ovlašteni predlagatelji dužni su prilikom isticanja kandidatura za članove Savjeta mladih predložiti i zamjenika za svakoga kandidata za člana Savjeta mladih.

Kada kandidaturu ističe neformalna skupina mladih, za pravovaljanost kandidature za člana Savjeta mladih i njegova zamjenika dužna je prikupiti najmanje 20 potpisa, a kandidaturu potpisuju prva tri po redu potpisnika.

Kod predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih ovlašteni predlagatelji trebaju voditi računa o potrebi ravnopravne zastupljenosti osoba oba spola.

Nakon zaprimanja kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih, Komisija za izbor i imenovanje Općinskog vijeća Općine Bedekovčina obavlja provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata te u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava sastavlja izvješće o provjeri formalnih uvjeta te utvrđuje popis važećih kandidatura koje dostavlja Općinskom vijeću Općine Bedekovčina i objavljuje ih na mrežnim stranicama Općine.

Postupak glasovanja i izbora članova i zamjenika članova savjeta mladih provodi Mandatna komisija Općinskog vijeća Općine Bedekovčina. Rezultati izbora za članove i zamjenike članova Savjeta mladih objavljuju se na mrežnim stranicama Općine u roku od 48 sati od utvrđivanja rezultata.

Predane kandidature po objavljenom Javnom pozivu od 7. siječnja 2021. godine bit će pravovaljane u ponovljenom Javnom pozivu.

Cijeli poziv i više informacija pročitajte ovdje.

www.sjever.hr/bedekovcina.hr
13.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.