Now Reading:
GRAD IVANEC poziva građane da prijave štetu od mraza na svojim poljoprivrednim kulturama
Full Article 2 minutes read

GRAD IVANEC poziva građane da prijave štetu od mraza na svojim poljoprivrednim kulturama

Grad Ivanec poziva sve građane svog administrativnog područja da u vremenu od 12. do 14. travnja prijave štete koje je mraz (7.- 9. travnja) nanio njihovim poljoprivrednim kulturama.

Poznato je da je u prethodnom tjednu došlo do pojave mraza na području cijele Varaždinske županije, pa tako i na području grada Ivanca, koji je uzrokovao štetu na poljoprivrednim, a osobito na voćarskim i vinogradarskim nasadima.

Stoga se pozivaju građani da se jave u Grad radi prijave nastale štete kako bi se moglo utvrditi postojanje uvjeta nužnih za podnošenje prijedloga za proglašenje prirodne nepogode za područje grada Ivanca.
Teren će obići i članovi Povjerenstva za prirodne nepogode.

Štete se prijavljuju na zakonom propisanom Obrascu PN koji mora biti popunjen u cijelosti, a uz Obrazac PN se obavezno prilaže: preslika osobne iskaznice i preslika kartice tekućeg računa.

U obrascu PN nužno je navesti za svaku kulturu površinu na kojoj se nalazi, broj stabala ili trsova te postotak oštećenja pojedine kulture te MIBPG broj.

S obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa,  pozivaju se oštećenici da Obrazac prijave štete (PN) dostave putem e-mail-a: pisarnica@ivanec.hr ili predajom u poštanski sandučić na ulazu u Gradsku vijećnicu Grada Ivanca, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, od 12.04. do 14.04.2021. godine

www.sjever.hr
13.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.