Now Reading:
Uskoro počinje novi program u centru za mlade P4
Full Article 2 minutes read

Uskoro počinje novi program u centru za mlade P4

Predstavljen je novi program u centru P4 za mlade i nezavisnu kulturu u 2021. godini. Program su podjelili na cijeline KULTUR4, R4DIONICA i DOKOLIC4 (slobodno vrijeme i festivali) koje uključuju više od 100 aktivnosti. P4 od 2021. godine otvara zajednički prostor, podrum i dvorište za svakodvnevni boravak i rad, co-working. Nova sezona i program je osmišljen prema anketi u kojoj je bilo uključeno više od 1600 mladih.

Program su predstavili programski direktor u P4 Nino Preložnjak, programski asistent Viktor Ožeg te voditelji i voditeljice pojedinih programa Brankica Ledinski, Dominik Svetec, Tim Hrvaćanin i Maja Kućar, a uz prisutnost zamjenice gradonačelnika Varaždina Sandre Malenice i pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirne Kezele.

Naglasak su stavili na nezavisnu kazališnu scenu tp4 na kojoj su umjetnici plaćeni po broju predstava. Predstave se bave problematikom mladih u mentalnom zdravlju, dakle od depresije i anksioznosti pa sve do uzimanja opojnih sredstava. Tema se veže zbog utjecaja epidemije korona virusa na njihov društveni život, odnosno nedostatak socijalnog kontakta. Voditelj programa je Tim Hrvaćanin.

Mladi će se moći izraziti i putem glazbe. Preko radionice music p4 moći će stvarati svoju autorsku glazbu te plesnom radionicom suvremenog stila, brakedance-a i hiphopa. Novitet je i radionica qp4 (queer P4) koja je namijenjana mladim pripadnicima i pripadnicama LGBTQ skupine u Varaždinu. Naglasili su i radionicu Čeličana. Radionica se bavi mentalnim zdravljem mladih koje se nametnulo kao prioritet u radu s mladima i velika potreba kod mladih tijekom pandemije koronavirusa. Istaknuli su da su dodatnim uređenjem Dvorišta i Podruma stvoreni su još bolji uvjeti za svakodnevni, a ugodni boravak, rad, co-working i druženje u P4. Mladima su tako na raspolaganju besplatni internet, TV screen, zvučnici i ostale aktivnosti svakim danom od 10-14 sati.

Sve aktivnosti odvijat će se u skladu epidemioloških mjera.

www.sjever.hr
13.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.