Now Reading:
Ministrica Vučković u varaždinskoj Vindiji uručila 9 ugovora vrijednih 40 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Ministrica Vučković u varaždinskoj Vindiji uručila 9 ugovora vrijednih 40 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Varaždinu je uručila 9 ugovora iz Fonda ruralnog razvoja za sufinanciranje projekta u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji. Dodijeljena sredstva primio je Nenad Klepač iz Vindije i Stjepan Sabljak u ime Koke d.d.

-Željela bih naglasiti da je program ruralnog razvoja ugovoren u vrijednosti od blizu 90% dostupnih sredstava koja su vrijedna nešto manje od 2,4 milijarde eura, pri čemu je isplaćeno već gotovo 70%, što svjedoči o velikom angažmanu hrvatskih poljoprivrednika i prerađivača. Ovih 9 projekata je vrijedno nešto više od 40 milijuna kuna, pri čemu je potpora iz ruralnog razvoja vrijedna oko 22 milijuna kuna. Odnosi se na poticanje korištenja obnovljivih izvora energije, u preradi i na poljoprivrednim gospodarstvima, na izgradnju šumskih vidikovaca i na dva vrlo vrijedna projekta također u segmentu prerade, odnosno prehrambeno-prerađivačke industrije – istaknula je ministrica Vučković.

Konkretno, u Varaždinskoj županiji ugovoreni su projekti čija je vrijednost potpore 527 milijuna kuna, a do sada je isplaćeno 383 milijuna kuna.

-Mi ovdje na području Varaždinske županije gradimo ili rekonstruiramo 13 novih dječjih vrtića koji će sigurno olakšati odluke budućim mladim poljoprivrednicima da ostanu u ovim našim lijepim ruralnim sredinama i da ih čine vitalnim, što je preduvjet za razvoj hrvatske poljoprivrede i prehrambene industriji.

Predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač za dobivene poticaje iz programa ruralnog razvoja tvrdi kako ih planiraju investirati u izgradnju solarne elektrane čime će napraviti jedan korak u održivoj i ekološko prihvatljivoj proizvodnji, te kako će im to olakšati daljnja ulaganja i učiniti ih konkurentnijima na tržištu.

Zadovoljstvo s dobivenim poticajima s njime dijeli i Stjepan Sabljak, direktor Koke d.d.

Tvrdi kako će to biti od velikog značaja za Koku kao najvećeg integratora peradarske proizvodnje u Hrvatskoj za njeno održavanje kontinuiteta i konkurentnosti na tržištu sa peradarskim mesom.

-Konkretno za Cekin moram naglasiti da je jedini u Hrvatskoj GMO Free. S druge strane ponosni smo nositelji znaka “Meso hrvatskih farmi”. Ono što je izuzetno važno da možemo odgovoriti dostavom svježih proizvoda mesa unutar 24 sata od početka proizvodnje do implementacije na police trgovca.

Također, s ponosom je istaknuo kako Koka ove godine obilježava 60 godina postojanja, te da s obzirom na njihovu suradnju s manjim proizvođačima putem reguliranih ugovora povezuju jednu veliku cjelinu, poslovnu grupu Vindija s 4300 zaposlenih.

abrkic/sjever.hr
10.4.2021.

Input your search keywords and press Enter.