Now Reading:
U Općinu Zagorska sela, kojoj ulaganje u promet “život” znači, u posljednje četiri godine uloženo 2,8 milijuna kuna!
Full Article 4 minutes read

U Općinu Zagorska sela, kojoj ulaganje u promet “život” znači, u posljednje četiri godine uloženo 2,8 milijuna kuna!

ŽUC Krapinsko-zagorske županije na području Općine Zagorska Sela upravlja s ukupno 8,6 kilometara županijskih i lokalnih cesta. U proteklom razdoblju, unatrag četiri godine 2,8 milijuna kuna uloženo je u cestovnu infrastrukturu. Treba napomenuti i 1,8 milijuna kuna koji su uloženi za izvanredno održavanje, a sve sa svrhom kako bi mještanima bila osigurana pouzdanost i kako bi ceste bile u što korektnijem stanju.

Stjepan Sirovec, ravnatelj ŽUC-a Krapinsko-zagorske županije istaknuo je glavni projekt proteklih godina i planove za tekuću godinu:

– U proteklim godinama, naglasak je bio na županijskoj cesti 2151, dakle iz pravca Pregrade – Desinić prema Miljani gdje smo radili novi asfaltni zastor. Ove 2021. nastavljamo s daljnjim radovima na našim lokalnim cestama na području Općine Zagorska Sela gdje planiramo uložiti nešto više od 420 tisuća kuna za kilometar i tristo novog asfaltnog zastora kako bismo na tim lokalnim cestama mještanima omogućili što sigurniju i što korektniju uslugu prometnim sustavom – rekao je Sirovec i iskoristio priliku da uputi zahvalu Općini Zagorska sela na kooperativnoj suradnji tokom dosadašnjih godina u nadi za budućom, uspješnom suradnjom.

Načelnica Općine Zagorska Sela,Ksenija Krivec Jurak izrazila je veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Krapinsko-zagorskom županijom kao i sa Županijskom upravom za ceste:

– Moram izraziti zadovoljstvo suradnje s Krapinsko-zagorskom županijom bez čije potpore ne bismo mogli realizirati ni jedan projekt, a koja se uključuje u sve projekte koji su od važnosti za poboljšanje standarda kvalitete života naših mještana od prometne do komunalne infrastrukture. Izrazito me veseli i suradnja sa ŽUC-om. U protekle dvije godine sanirana je dionica od Miljane do Desinića, a sada se investicija nastavlja u naselju Pušća i Luka Poljanska. Bitan segment razvoja standarda kvalitete naših mještana je i međumjesni prijevoz pa se veselim i budućoj suradnji i projektu. Mi u Zagorskim Selima lokalni prijevoz javni nemamo i to je doista veliki problem.

– Čitavo vrijeme, vozeći se prema Zagorskim selima, razmišljam o ljepoti kroz koju prolazim, kroz prekrasan krajolik i o tome kako je ovdje prekrasno živjeti – započeo je svoje obraćanje župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar.

– Mi se moramo dodatno angažirati da tu infrastrukturu, koja je potrebna kako bi se zadržali ljudi na ovom području, završimo do kraja. Ono što je vidljivo kad dolazite iz pravca Zagorskih Sela je da dionica od Kumrovca do ulaska u Zagorska Sela nije asfaltirana dok je državna cesta od Zagorskih sela pa skroz do graničnog prelaza riješena i to je nešto što već pet godina ulazi i izlazi iz proračuna Hrvatskih cesta. Općina je već odavno riješila imovinsko pravne odnosne i ne vidim ni jednog jedinog razloga zbog čega ta cesta opet nije u proračunu – pita se Kolar i nadodaje kako je dobio informacije kako postoji pismena garancija o stavci navedene dionice u proračunu te da ne postoji razlog ne sanacije i ne provedbe projekta.

Za buduće planove, Kolar ističe projekt povezivanja Zagorskih Sela s ostatkom Županije i s Gradom Zagrebom koji je u razradi.

Pripremamo model i najkasnije u 9 mjesecu uspostaviti će se autobusni prijevoz ne samo do Zagorskih Sela, nego ćemo uvesti i dvije nove stanice koje su nam potrebne. Inicijativa Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, načelnika i načelnica u dolini rijeke Sutle postoji već godinama. Bilo je razgovora i u Hrvatskim željeznicama i u Ministarstvu prometa i očigledno da sanacija ove pruge neće biti prije nego što uđemo u Schengen, ali ono što se treba znati je da čvrsto stojimo pri stajalištu da je pruga prijeko potrebna ovom dijelu županije i da razvoj gospodarstva i turizma uveliko ovisi i o prometnoj povezanosti. Mi ćemo napraviti sve da kroz mrežu linija dovedemo autobusni prijevoz u Zagorska Sela, a što se željezničkog prometa tiče stav je da nam željeznica treba – poručio je i završio Kolar.

mčaržavec / www.sjever.hr
31.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.