Now Reading:
VRIJEDAN PROJEKT VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Uskršnji paketi za 600 korisnika
Full Article 2 minutes read

VRIJEDAN PROJEKT VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Uskršnji paketi za 600 korisnika

Varaždinska županija uoči Uskršnjih blagdana provodi projekt „Dostava uskrsnih paketa starijim osobama narušenog socijalnog ili zdravstvenog stanja” kao jedan od oblika pomoći starijim i nemoćnim osobama.

Pakete dijele gerontodomaćice Društva Crvenog križa Varaždinske županije i članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u podjeli sudjeluje i saborska zastupnica te savjetnica župana Natalija Martinčević.

– Nastavljamo s jedinstvenim projektom u Hrvatskoj kojeg provodi samo Varaždinska županija. Pokrenuli smo ga prošle godine u vrijeme pandemije kada su posebno bila ugrožena ta staračka samačka domaćinstva. Krenuli smo s podjelom toplih obroka u vrijeme pandemije, nakon toga smo nastavili s podjelom božićnih paketa i sada nastavljamo s podjelom uskršnjih. Preko 600 korisnika uključeno je u ovu priču. Paketi sadrže šunku, jaja, sir, domaće kekse, sve što treba ljudima oko Uskrsa – rekla je Martinčević te dodala da projekt u potpunosti financira Varaždinska županija, a iznos je nešto više od 45.000 kuna.

Nebojša Buđanovac, predsjednik Društva Crvenog križa Varaždinske županije, naglasio da da s vatrogascima i Varaždinskom županijom imaju tradicionalno dobru suradnju.

-Moram reći da smo svi jako sretni što sudjelujemo u ovome, zbilja je jedan jako dobar osjećaj znati koliko ljudi će zapravo imati ipak malo ljepše blagdane i da će se bolje osjećati u ovoj situaciji pandemije i svih ostalih stvari koje su nas snašle – istaknuo je Buđanovac.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina Ivica Labaš dodao je da su sretni što mogu pomoći jer je i to sastavni dio njihova posla te pohvalio ovu vrijednu inicijativu.

Ovo je već treći puta u godinu dana kako Županija pomaže svojim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija. Prvi put je pomogla kroz projekt „Dostava dnevnih toplih obroka starijim osobama narušenog socijalnog ili zdravstvenog stanja koje nisu u mogućnosti same pripremati hranu”, koji je proveden u vremenu prvog zatvaranja radi pandemije od 22. travnja do 22. svibnja prošle godine. Preko 600 starih, nemoćnih i bolesnih stanovnika našeg kraja koji su ujedno korisnici programa „Pomoći u kući” i programa ZAŽELI primilo je topli obrok u kuću.

m.furlan / www.sjever.hr
31.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.