Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija najviše izdvaja za subvencije obrtnicima i poduzetnicima
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija najviše izdvaja za subvencije obrtnicima i poduzetnicima

Krapinsko-zagorska županija jedna je od županija koja je u 2019. godini najviše izdvojila sredstava iz svog proračuna za subvencije obrtnicima, 0,36 svojih proračunskih sredstava, piše portal Župan.hr .

Krajem 2019. godine, na području županije poslovalo je 2.634 obrta s 6.361 zaposlenih dok je u 2020. godini, godini pandemije, broj obrta porastao na 2.742 obrta.

Temeljna grana gospodarstva u Krapinsko-zagorskoj županiji je prerađivačka industrija koja zapošljava gotovo polovicu zaposlenih. Tijekom godine izdvajaju se sredstva za sufinanciranje kamata poduzetnicima i obrtnicima, potpore komorama, osiguravaju se bespovratna sredstva tradicijskim obrtima, subvencionira se korištenje prostora poduzetnicima početnicima. Izdvajaju se bespovratna sredstva za program potpore za samozapošljavanje.

Prvi u Hrvatskoj koji su iskoristili kreditni potencijal u iznosu od oko 125 milijuna kuna bili su poduzetnici i obrtnici Krapinsko-zagorske županije. Odobreno je 80 zahtjeva za koje je investirano 229,7 milijuna kuna i sa kojima je planirano zapošljavanje 244 osobe. Za subvencioniranje kamata Županija izdvaja oko 1,3 milijuna kuna.

Uz poduzetnike i obrtnike Krapinsko-zagorska županija podupire i tradicijske obrte s ciljem očuvanje baštine i tradicije.

www.sjever.hr/zupan.hr 23.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.