Now Reading:
Gradonačelnik Brlek: u protekle tri godine uloženo 2,1 milijun kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Brlek: u protekle tri godine uloženo 2,1 milijun kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta

Jedan od niza projekata koje je Grad Klanjec realizirao u prošlog godini svakako je i instalacija besplatnog interneta postavljena je na tri lokacije i to u okviru “WiFi4EU” gdje je Grad iskoristio 109 225 kuna bespovratnih sredstava iz EU.

Izgrađen je i Glavni projekt šetnice s biciklističkom stazom te je razvijena Strategija razvoja turizma.

Neki od projekata su još i “Europe for citizens – Europa za građane”– program Europske agencije za obrazovanje, kulturu i audiovizualnu politiku (EACEA), a i vrijedan Spomen park znamenitih Klanjčana.

U protekle tri i pol godine puno se ulagalo se u izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture. Više od 2,1 milijun kuna uloženo je u asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

Trenutno je u tijeku projekt proširenja gradskog groblja, ali se intenzivno radilo i na pripremama i prijavi za očekivane natječaje europskih fondova iz nove financijske omotnice 2021.-2027.

Uz sve to, realizirani su, a neki od njih su u tijeku, brojni radovi na sanaciji klizišta, izgradnje vodovodne mreže, izgrađeni su nogostupi, rekonstruirana mrtvačnica, novu fasadu je dobila i stara zgrada vatrogasaca s početka 19. stoljeća!

– Planira se i rekonstrukcija stepenica, tzv. prečki put. Troškovi financiranja novog Dječjeg vrtića znatno će se povećati, zaposlit će se novi djelatnici. U 2021. godini financiranje udruga i ostalih proračunskih korisnika planirano je kao i 2019. i 2020. – kaže Zlatko Brlek, gradonačelnik Klanjca, Grada za čistu peticu, Grada kojem je uručeno i priznanje za transparentnost u trošenju javnog novca!

www.sjever.hr 23.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.