Now Reading:
Četiri nova vozila za Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije vrijedna 323 tisuće kuna
Full Article 3 minutes read

Četiri nova vozila za Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije vrijedna 323 tisuće kuna

Danas je u prostoru ispred Doma zdravlja u Krapini izvršena predaja četiriju novih vozila za Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije ukupne vrijednosti 323 tisuće kuna s PDV-om.

Danas je u prostoru ispred Doma zdravlja u Krapini izvršena predaja četiriju novih vozila za Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije ukupne vrijednosti 323 tisuće kuna s PDV-om.

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ, Nada Dogan istaknula je kako Dom zdravlja u svom sustavu brine i posjeduje o 72 vozila:

– Vidjeli ste da svake godine obnavljamo naš vozni park jer brinemo o sigurnosti naših djelatnika i na taj način pokušavamo da stvarno imamo nova vozila i da su naši djelatnici sigurni. Vrijednost nabavljenih vozila je 324 tisuća kuna i to je iz naših vlastitih sredstava. Za 2 tjedna obnavljamo i naš sanitetski vozni park – u nabavi su nova sanitetska vozila 4×4. Cjelokupna vrijednost vozila je 1,2 milijuna kuna.

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar ističe kako se jednom ili dva puta godišnje, sa Zavodom za hitnu medicinu, obnavlja vozni park prije svega zbog sigurnosti:

– Naše patronažne sestre su inače na prvoj liniji naše bojišnice i skrbe o pacijentima koji nemaju mogućnosti da netko drugi to radi za njih. Nama je u interesu da vozni park bude siguran i nov. Pogon 4×4 omogućuje odlazak i do najudaljenijih djelova županije i do onih gdje je najlošija saobraćajnica. Uz sav trud koji ulažemo, nažalost, nisu svugdje uvjeti isti. Mislim da smo iz voznog parka izbacili automobile iz 2005. godine i bilo je krajnje vrijeme da to promijenimo. Patronažne sestre rade negdje oko 200 tisuća kilometara u svom radu, sanitet nam radi preko milijun kilometara – to su ogromni kilometri i želimo da nam ljudi budu sigurno.

Na kraju je čestitao ravnateljici, djelatnicama i djelatnicima na ljubavi prema poslu kojim se bave te im na tome i zahvalio!

– Dosad sam vozila jedan mali autić Fiat Seicento koji je već svoje dao, već je dosta star i oronuo. Mogu reći da smo jako zahvalni na ovim novim vozilima koja će nam jako dobro doći pogotovo na terenu koji ja radim ima dosta uzbrdica tako da smo baš zadovoljni – rekla je Gordana Vajdić, patronažna sestra iz Gornje Stubice.

S čime se sve patronažne sestre koje u nezahvalno vrijeme pandemije obilaze rodilje susreću pročitajte iz iskustva jedne od sestara:

– Nama iz bolnice jave da je rodilja pozitivna na covid-19 i onda mi normalno idemo u kuću, oblačimo se potpuno. Nakon izlaska iz kuće se dezinficiramo, sve po PS-u i imamo takvih slučajeva dosta. Naravno to nije kontraindikacija da majka ne doji, majka i dalje doji i zasad je sve bilo ok. To većinom mlade žene simptomi su minimalni i nisu toliko uplašene.

Dakako, sestre su uvijek na dodatnom oprezu, a ističu kako je kod majki taj oprez doveden do do najviših ljestvica.

mčaržavec / www.sjever.hr
19.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.