Now Reading:
Privedena 31-godišnja vozačica – pijana vozila neregistrirano vozilo i odbila alkotestiranje
Full Article 2 minutes read

Privedena 31-godišnja vozačica – pijana vozila neregistrirano vozilo i odbila alkotestiranje

policija

Varaždinska je policija i tijekom proteklog vikenda provela akciju pojačanog nadzora prometa tijekom koje je utvrđen 121 prometni prekršaj z Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zabilježeno je 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 24 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom te 49 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 114 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 1.87 g/kg.
Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.

„U nedjelju, 14. ožujka u 1.20 sati u Varaždinu u Podravskoj ulici zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljala 31-godišnjakinja. Ista je prilikom nadzora odbila alkotestiranje te je utvrđeno da je vozilo kojim upravlja neregistrirano, a budući je iskazivala namjeru za daljnjim upravljanjem, uz uporabu sredstava prisile je privedena u prostorije policije gdje je zadržana do otrježnjenja.

U petak, 12. ožujka oko 20.45 sati u ulici Lug u Turčinu, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnjak. Izvršenim nadzorom utvrđeno je da isti upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije te da se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prekršaja. Isti je uhićen i priveden na Općinski sud u Varaždin gdje je od strane dežurnog suca saslušan i pušten na slobodu.

Osim navedenih prometnih prekršaja, tijekom pojačanog postupanja utvrđen je 1 prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom (sakupljanje sekundarnih sirovina bez odgovarajućeg odobrenja)”, priopćili su iz PU varaždinske.

www.sjever.hr

15.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.