Now Reading:
Župan Kolar i zamjenica Petek održali Zoom sastanak s dječjim načelnicima i gradonačelnicima
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar i zamjenica Petek održali Zoom sastanak s dječjim načelnicima i gradonačelnicima

Župan Željko Kolar i njegova zamjenica za društvene djelatnosti Jasna Petek su u utorak, 9. ožujka 2021. godine, putem Zoom platforme održali sastanak sa dječjim načelnicima i gradonačelnicima s područja Krapinsko-zagorske županije.

Na sastanku su dječji gradonačelnici i načelnici izabrali projekte koji će se financirati u okviru Javnog poziva za prijavu prijedloga za Participativni dječji proračun Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu u vrijednosti 184 tisuće kuna, a  dio sredstava ići će projekt za djecu u potresu pogođenim područjima.  

Zamjenica župana Jasna Petek predstavila je Dječji proračun Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu te posebno istaknula činjenicu da se od 238 milijuna kuna koliko iznosi ukupni proračun Županije, čak 45% ili 108 milijuna kuna izdvaja za Dječji proračun. Od toga, za obnovu škola – 15 milijuna kuna; potpore učenicima i roditeljima – 42 milijuna kuna; školstvo – 32,5 milijuna kuna; kultura i sport – 11,6 milijuna kuna; zdravstvo i socijalna skrb – 7,7 milijuna kuna; udruge – 270.450,00 kn i sigurnost u prometu – 91.100,00 kn.

Na Zoom sastanku sudjelovali su dječja vijećnica Općine Bedekovčina Marta Mutak, kumrovečki dječji načelnik Petar Županić, dječja načelnica Marije Bistrice Sandrin Kušić, tuheljski dječji načelnik Mihael Ban, dječja načelnica u Zagorskim Selima Gabrijela Jurak, zabočka predsjednica Dječjeg vijeća Sara Premrl,  pregradska dječja gradonačelnica Ana Šantek.

Uz župana Željka Kolara, njegovu zamjenicu Jasnu Petek  i pročelnicu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martinu Gregurović Šanjug, na sastanku su također sudjelovali i predstavnici društava Naša djeca s područja županije.

Krapinsko-zagorska županija vrlo odgovorno pristupa primjeni Konvencije o pravima djece i prava djece kao i činjenici da nosi status Županija – prijateljica djece. Pravo na izražavanje vlastitog mišljenja i pravo na sudjelovanje jedna su od važnijih dječjih prava, a ovakvim načinom suradnje s dječjim predstavnicima nastoji se uključiti djecu u pitanja koja se odnose na njih.

www.sjever.hr/kzz.hr 11.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.