Now Reading:
Korona u varaždinskim vrtićima i školama! Kuca li nam treći val na vrata?
Full Article 2 minutes read

Korona u varaždinskim vrtićima i školama! Kuca li nam treći val na vrata?

Posljednjih dana svjedoci smo porasta novooboljelih od koronavirusa na razini države, ali i županije. Znači li to da je i kod nas stigao treći val koji je već zahvatio neke europske zemlje?

Naime, u III. osnovnoj školi Varaždin je zbog trenutne epidemiološke situacije i izrečenih mjera izolacije i samoizolacije dijelu učenika i nastavnika, a na temelju preporuke HZJZ-a od ponedjeljka 8. ožujka 2021. godine do 19. ožujka 2021. odgojno-obrazovni rad za učenike od 5. do 8. razreda organizira se prema Modelu C.

Učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju uživo, a učenici od 5. do 8. razreda prate nastavu online. Za vrijeme donošenja te odluke bilo je 9 zaraženih. Na današnji dan taj broj popeo se na 11 i obuhvaća učenike viših razreda i 3 nastavnika.

Potvrdila nam je to ravnateljica Jasna Martinčević te dodala kako su stalno u kontaktu s epidemiolozima i da se nadaju da će nastava po ovom modelu dati rezultate.

Osim spomenute III. OŠ u Varaždinskoj županiji u izolaciji je i jedan završni razred Druge gimnazije kao i jedna skupina u Dječjem vrtiću Zeko.

Iako vam je to, sigurni smo, već naporno slušati i mi apeliramo da poštujete epidemiološke mjere i preporuke kako bi se što prije vratili na staro normalno.

Foto: ilustracija

a.brkic / sjever.hr
10.3.2021.

Input your search keywords and press Enter.