Now Reading:
Čačić: Očekujem pobjedu!
Full Article 2 minutes read

Čačić: Očekujem pobjedu!

Predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić, koji se kandidirao za novi mandat, za N1 je najavio predstojeće lokalne izbore rekavši da očekuje pobjedu.

Naglasio je da u četiri godine mandata nisu obnašali vlast ni u jednoj od općina i gradova u županiji, a danas su, po službenim anketama, najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, jača i od IDS-a.

Kaže da su i po broju članova i po snazi organizacije daleko najjača stranka u županiji.

– Očekujem pobjedu, da će građani prepoznati rezultate jer smo daleko najuspješniji u povlačenju EU novca. Ne za državne projekte, nego županijske projekte. Idemo s kandidatima za 17 načelnika i gradonačelnika plus 6 nezavisnih koje podržavamo i listama u svim općinama i gradovima. Ovo je prostor centra, ne ideoloških zastava. Mogli smo zajednički, naš je stav da ne želimo, ni s lijeva, ni s desna. Dokazali smo to prije četiri godine, sad ćemo i više – rekao je Čačič.

Komentirao je i pandemiju koronavirusa i zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Rješenje za koronu krizu kreirano je u ovoj županiji, i danas je na snazi. Ponovo smo najuspješniji, bili smo i u prvom valu. Tako je i u susjednim županijama, a to je otvorilo prostor i Hrvatskoj. Iako je bilo lokalnih zahtjeva da se zatvore tvornice, zahtjeva Čehoka i HDZ-a. Imamo 10 posto koji su bolesni, a 25 posto prokuženo. Ne deset puta više, nego jedan i pol na broj oboljelih. Opasnost još uvijek postoji i moramo voditi računa o novom valu. S obzirom na značaj turizam na BDP, siguran sam da su građani prepoznali važnost odgovornosti – kazao je Čačić.

n.kalajdžija / www.sjever.hr

10.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.