Now Reading:
Udruga slijepih Međimurske županije kreće u poduzetnički pothvat
Full Article 2 minutes read

Udruga slijepih Međimurske županije kreće u poduzetnički pothvat

Udruga slijepih Međimurske županije u ponedjeljak je održala redovnu sjednicu Skupštine, naravno, u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno godišnje izvješće o radu Udruge te financijsko i revizijsko izvješće za 2020. godinu,

Također, usvojen je i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije. Predsjednik Odbora za članstvo, dr.med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Na sjednici je usvojen novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini. Predsjednica Udruge Marija Ciglar, podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.
Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje 2 slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Nakon službenog dijela sjednice, nazočnim je članicama upućena čestitka povodom Dana žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

qrf

www.sjever.hr

09.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.