Now Reading:
Jasenka Friščić SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Ivanca
Full Article 4 minutes read

Jasenka Friščić SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Ivanca

Gradska organizacija SDP-a Grada Ivanca danas je prigodno povodom Dana žena ispred Kina u Ivancu predstavila diplomiranu socijalnu radnicu Jasenku Friščić kao kandidatkinju za gradonačelnicu Ivanca na predstojećim lokalnim izborima dok je diplomirani inženjer građevine Dalibor Patekar SDPov kandidat za zamjenika gradonačelnika.

„Prvo zahvaljujem svojim prijateljima i stranačkim kolegicama i kolegama iz SDP-a koji su me podržali u nastojanju da istaknem svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Ivanca. Sama podrška stranačkih kolegica i kolega nije dovoljna jer da bi se ne netko prihvatio tako odgovorne dužnosti mora postojati želja, strast i znanje za obavljanje te dužnosti. U meni takva želja i strast postoji već duže vrijeme i zato ističem svoju kandidaturu jer smatram da je došlo vrijeme da naš mali , ali snažan, moderan perspektivan grad može odgovoriti na pitanja i izazove koji su pred nama.

sdp ivanec (5)

Da. Grad je lijep, ali smatram da postoji jako puno prostora za napredak i da moji suradnici koji me podržavaju i ja svakako možemo upravljati gradom bolje od ovoga. Imam iskustvo koje sam stekla u dugogodišnjem radu kroz Gradsko vijeće, kao član istog i u jednom razdoblju kao predsjednica Gradskog vijeća, kao član nekadašnjeg Poglavarstva i kao zamjenica gradonačelnika, ali koji rad se do sada možda i nije znalo politički ozbiljnije valorizirati u gradu.

Naslušat ćemo se ovih dana programa od svih političkih opcija, no mi kao stranka okrenuli smo se sadašnjim problemima koji tište sve naše građane i zbog toga ćemo voditi računa o potrebama svih dobnih skupina.

Osigurat ćemo besplatan i dostupan dječji vrtić za svu djecu predškolskog uzrasta na području cijelog Grada Ivanca. Uvesti jednosmjensku nastavu s produženim dnevnim boravkom za sve učenike za koje će to biti potrebno. Organizirati ćemo dnevni boravak i izvaninstitucionalnu pomoć za starije osobe kao nužnost današnjeg vremena. Subvencionirati ćemo troškove stanovanja potrebitim građanima lošijeg materijalnog stanja i pomoći mladim obiteljima da što lakše riješe svoje stambeno pitanje. Pomagati obrtnicima, gospodarstvenicima i poljoprivrednicima bespovratnim sredstvima za pokretanje, odnosno unapređenje prizvodnje, a posebno onima koji su zbog sveopće pandemije sada u lošem položaju. Izgrađivati osvjetljene nogostupe u svim naseljima, pokrenuti izgradnju sportsko-rekreacijskog centra, kao i revitalizaciju rada svih kulturno umjetničkih i sportskih udruga na području grada. Financijski pomagati sve djelatnosti vezane uz razvoj turizma na području Grada Ivanca.

Moj zamjenik bit će gospodin Dalibor Patekar, mlad i perspektivan čovjek, diplomirani inženjer građevine i diplomirani inženjer geotehnike. Dalibor radi u komunalnom poduzeću radi na programu Anglomeracije, a kao što znamo Anglomeracija je je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata koji će se provoditi u našem mandat, te će stoga on i biti više fokusiran na komunalne djelatnosti i dobro je upoznat sa svim komunalnim problemima na području Grad te zna kako ih riješiti, a vodit će računa o tome da da izgradnja komunalnih i infrastrukturalnih potreba bude ujednačena u svim dijelovima Grada.

Utakmica je pred nama, savjest nam je čista, srca su nam puna, oči bistre, idemo po pobjedu, svjesni da će biti teško i svaki glas će biti važan. Borit ćemo se, ali nećemo odustati i stoga ova poruka koju šaljem mora biti važna, pristojna i mora biti jasna. Vrijeme je da dođe do promjene i da svaki čovjek u ovom Gradu ima jednake mogućnosti i da svaki čovjek u ovom Gradu bude jednako važan i poštovan.”

Potporu SDP-ovim kandidatima na lokalnim izborima došla je dati i saborska zastupnica, te predsjednica županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora.

www.sjever.hr 08.03.2021

Input your search keywords and press Enter.