Now Reading:
Višnja Čonkaš i Sebastijan Beriša uspješni na PH na 100 km
Full Article 2 minutes read

Višnja Čonkaš i Sebastijan Beriša uspješni na PH na 100 km

U subotu je. u Slavonskom Brodu, u odličnoj organizaciji Ultramaraton kluba Mazator, održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske na 100 km, na kojem su nastupili i članovi AK Varaždin.

Zbog općepoznate situacije s obzirom na COVID 19, 4. Polojska ultra nije održana u formatu kao i inače – 25 km, 50 km, štafete i utrka na 100 km, već je održano samo Prvenstvo Hrvatske na 100 km. U cijeloj toj priči dobro je da se ipak uspjelo održati barem PH na 100 km sa željom da se iduće godine ipak vratimo u normalu i da svi mogu trčati svoju željenu dionicu.

Što se tiče samog PH, pomalo očekivan rasplet vrhu gdje je Dejan Radanac (AK Sljeme) ponovio prošlogodišnji uspjeh i opet suvereno pobijedio u vremenu novog državnog rekorda s velikih i respektabilnih 6:54:44. Na drugo mjesto plasirao se Marko Bićanić (UMK Mazator) s također odličnim vremenom 6:57:06 dok se 3. mjestom ovaj puta morao zadovoljiti sve bolji i bolji Pavle Kruljac (Sport Box/SRK Alba) u vremenu 7:23:46.

U ženskoj konkurenciji možda malo iznenađenje i pobjeda odlične Ingrid Nikolesić (AK Sljeme) u fantastičnom vremenu 7:56:39 ispred klupske kolegice i prošlogodišnje pobjednice Veronike Jurišić – 8:11:31. Na 3. mjesto plasirala se također članica AK Sljeme – Maja Bonačić u vremenu 8:33:47.

U cijeloj toj priči našao se i dvojac iz AK Varaždin – Višnja Čonkaš i Sebastijan Beriša koji su kontrolirano trčali cijelu utrku i uspješno ju priveli kraju. Vratio se sav trud neumorne Višnje koja je cijelu zimu uredno trenirala te si je za nagradu istrčala i željeni rezultat ispod 10 sati. Uz manje probleme na samom kraju Višnja je ipak uspješno privela stotku kraju s 9:58:06.

„Muška polovica” kluba Sebastijan Beriša vrijedno se pripremao za 50 km, a nakon nemogućnosti održavanja te utrke vrlo brzo je na vlastiti zahtjev “prebačen” na 100 km. Bez obzira na možda mali nedostatak treninga za 100 km, Sebastijan je dokazao što se sve trudom i velikom voljom može postići. Sebastijan je uspješno završio svoju prvu 100-tku u vremenu 10:16:08.

www.sjever.hr

08.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.