Now Reading:
Žustar policijski vikend, najavljena nova akcija!
Full Article 3 minutes read

Žustar policijski vikend, najavljena nova akcija!

Tijekom vikenda, od 5. do 8. ožujka 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Uzroci događanja prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (4), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), nepropisno mimoilaženje, nemarno postupanje s vozilom i ne držanje životinje pod nadzorom. Mladi vozači izazvali su četiri prometne nesreće.

Sankcionirana su 283 prometna prekršaja od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisustva droge u organizmu, 144 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača bila uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su recidivisti kažnjeni visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 6. ožujka, u 11.08 sati u Velikoj Mučnoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 120 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je u nedjelju, 7. ožujka, u 8.14 sati, u Kenđelovcu, upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 111 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 5. ožujka, u 18.55 sati, u Ulici Mirka Viriusa u Đelekovcu, kod 39-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,28 promila.

Ističemo i 38-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 7. ožujka, u 19.55 sati, na Bjelovarskoj cesti u Koprivnici, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,72 promila.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koji su počinili tri prekršaja (upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, upravljanje prije stjecanja prava i upravljanje za vrijeme zabrane).

Nadalje, izvršen je nadzor 54 mlada vozača. Mladi vozači počinili su 15 prometnih prekršaja od čega šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj prekoračenje dopuštene brzine kretanja, prekršaj nenošenja vozačke dozvole, prekršaj upravljanja vozilom za koje je isteklo važenje prometne dozvole, prekršaj nepropisnog mimoilaženja, prekršaj nemarnog postupanja s vozilom, prijevoz više osoba od dozvoljenog, prekršaj nepoštivanja značenja prometnog znaka, prekršaj napuštanja mjesta prometne nesreće i prekršaj nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost usmjeriti na uočavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, poštivanju prednosti prolaska, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju vozača.

Osim navedenih prekršaja, vršiti će se nadzor mladih vozača, recidivista, vozača traktora, bicikala, mopeda i motocikala.

Podsjećamo da će se cijeli tjedan vršiti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima.

www.sjever.hr
08.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.