Now Reading:
NASTAVAK INVESTICIJA U KRAPINI: Rekonstruira se vodoopskrba i odvodnja u naselju Šabac vrijedna 10,2 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

NASTAVAK INVESTICIJA U KRAPINI: Rekonstruira se vodoopskrba i odvodnja u naselju Šabac vrijedna 10,2 milijuna kuna

Grad Krapina i ove je godine nastavio s radovima na uređenju podzemne infrastrukture, a trenutno je u tijeku rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje u naselju Šabac stare više od 40 godina.

Kako je prilikom obilaska radova u petak istaknuo gradonačelnik Zoran Gregurović, u proteklih nekoliko godina napravljene su značajne zamjene podzemne infrastrukture u gradu.

– Krenulo se u centru grada gdje je zamijenjena kompletna podzemna infrastruktura. Nakon toga uslijedilo je uređenje južne zone, naselja Paradižum. Također, bilo je i više manjih investicija poput one u Ulici Janka Leskovara i kod mjesnih groblja. Ono što nam je još od većih zahvata ostalo je naselje Šabac – kazao je gradonačelnik.

Radove vrijedne 10,2 milijuna kuna s 80% sufinanciraju Hrvatske vode, dok 20% osigurava Grad Krapina.

– Po završetku izvođenja radova stavit ćemo dva sloja novog asfalta, a sanirat će se i nogostup te postaviti novi rubnjaci. Uz sve to, uključiti će se i druge tvrtke. HEP će napraviti rekonstrukciju niskonaponske mreže, uključiti će se i tvrtka koja će zamijeniti preostali dio plinskih cijevi na dijelovima koji nisu zamijenjeni. Napraviti će se i priprema za širokopojasni internet koji bi na području bivše općine Krapina trebao biti izgrađen do konca 2023., kako kasnije ne bi bilo dodatnih kopanja – rekao je Gregurović.

Cilj ovog projekta je smanjiti gubitke u vodoopskrbnom sustavu te povećati kvalitetu usluge javne odvodnje.

– To su sve projekti koji našim građanima povećavaju kvalitetu života u gradu, što je naš cilj i na čemu radimo proteklih nekoliko godina, a zasigurno ćemo nastaviti i dalje – poručio je gradonačelnik.

Sam je projekt vodoopskrbe vrijedan 4,5 milijuna, sastoji se od izgradnje vodovoda i ostalih komunalnih vodnih građevina, a ukupna duljina cijevi vodoopskrbe iznosi 1649,02 m.

– Mi ne mijenjamo samo glavne vodove nego mijenjamo svaki priključak, sve cijevi. Ne želimo ostavljati krakove kako se to nekad radilo, mijenja se kompletno sve, a potom se i uređuje – rekao je Danijel Kranjčec, direktor KRAKOM-a.

Što se tiče odvodnje, vrijednost investicije je 5,7 milijuna kuna. Planirana je izgradnja sustava odvodnje dijela naselja Šabac koji se sastoji od 12 dionica. Prosječna dubina cjevovoda iznosi 220cm, čime će se cjevovod zaštititi od smrzavanja i mehaničkih oštećenja, a ukupna duljina cijevi odvodnje iznosi 1748,9 metara.

m.furlan / sjever.hr 26.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.