Now Reading:
Sunčano, ali hladno! Toplo se obucite i iskoristite dan za kraće šetnje
Full Article 2 minutes read

Sunčano, ali hladno! Toplo se obucite i iskoristite dan za kraće šetnje

Prema prognozi DHMZ-a danas u većem dijelu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice i pretežno sunčano. U Dalmaciji i gorju promjenljivo i pretežno oblačno, a povremeno može pasti malo snijega ili susnježice, osobito na jugu. Uz promjenljivu naoblaku malo snijega sredinom dana moguće je i u središnjim predjelima. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju mjestimice jak. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -11 do -6, na Jadranu između -4 i 1 °C. Najviša dnevna većinom između -5 i 0, a na Jadranu od 0 do 5 °C.

Biometeorološke prilike će na području cijele Hrvatske biti pod utjecajem prostrane anticiklone, dotoka hladnog zraka sa sjevera, te jakog sjevernog vjetra, na Jadranu jake do vrlo jake, mjestimice i olujne bure. Zbog izraženog osjeta hladnoće, upozorava se na adekvatnu zaštitu, osobito srčane i plućne bolesnike u rano jutarnjim i kasno večernjim satima. Tijekom dana, sunčano će vrijeme biti motivirajuće, pa uz lagane aktivnosti i adekvatnu zaštitu od hladnoće, kraći boravci na otvorenom mogu pridonijeti dobrom raspoloženju i primjerenoj koncentraciji.

Sljedećih dana većinom sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku, a u nedjelju je u gorju moguće malo snijega. Potkraj ponedjeljka i u utorak prolazno oblačnije, uglavnom bez oborine. Na kopnu će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar većinom oslabjeti, u ponedjeljak u Slavoniji prolazno okrenuti na sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, mjestimice i orkanskim udarima, u ponedjeljak u slabljenju te okretanju na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura u blagom porastu, osobito dnevna.

www.sjever.hr / DHMZ

13.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.