Now Reading:
Slaven Belupo nezasluženo poražen u Puli
Full Article 2 minutes read

Slaven Belupo nezasluženo poražen u Puli

Nogometaši Slaven Belupa u 17. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige poraženi u Puli od Istre rezultatom 1:2.

Koprivnička je momčad povela pogotkom Glavčića, a Istra je iz dva sumnjiva kaznena udarca u samoj završnici susreta preokrenula rezultat.

Trener Tomislav Stipić u prvoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici poslao je na teren od prve minute Filipovića na gol. U obrani su zaigrali Božić, van Bruggen i Prce, dok su na bokovima krenuli Bogojević i Goda. Veznu liniju činili su Lulić, Mlinar i Glavčić, dok su napadački tandem bili Knoll i Bačelić Grgić. U odsustvu Gorana Parackog zbog tri žuta kartona, po prvi puta je kapetansku traku ponio Filipović. Osim Parackog, trener Stipić nije mogao računati i na Krstanovića koji je također skupio tri žuta kartona.

Nakon početne inicijative domaćina, koprivnička je momčad iz svoje prve prilike došla u vodstvo. Glavčić je u 10. minuti snažno odapeo s 20-ak metara i pogodio nebranjeni kut vratara Lučića za 0:1. U 21. minuti svoj je udarac iz daljine okušao i Lulić, ali nije bio dovoljno precizan. Desetak minuta kasnije Mlinar je izveo korner, Bačelić Grgić lukavo propustio loptu kroz noge, a obrana Istre umalo si je postigla autogol. Slaven Belupo na odmor je otišao sa u potpunosti zasluženim vodstvom.

U 57. minuti susreta Mlinar je s 20-ak metara tukao iznad grede, a samo minutu kasnije iz slobodnog udarca su ga tek milimetri dijelili od gola. Fantastičnu priliku Lončara u 61. minuti još je boljom reakcijom obranio Filipović i tako ostavio koprivničku momčad u vodstvu. Istra je zaprijetila preko Tomaševića, no njegov udarac glavom nakon jednog kornera otišao je pokraj vratnice. Istra je izjednačila u 82. minuti iz sumnjivog kaznenog udarca koji je Špoljarić realizirao za 1:1. Domaćin je u potpunosti preokrenuo susret u 90. minuti kada je Špoljarić realizirao još sumnjiviji kazneni udarac za 2:1.

tekst i foto: nk-slaven-belupo.hr

sjever.hr

24.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.