Now Reading:
NOĆ MUZEJA 2021. Što vam nudi Zavičajni muzej Varaždinske Toplice?
Full Article 2 minutes read

NOĆ MUZEJA 2021. Što vam nudi Zavičajni muzej Varaždinske Toplice?

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice poziva građane i ljubitelje baštine da 29. siječnja 2021. godine povodom manifestacije „NOĆ MUZEJA 2021.“ na web stranici Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice pogledaju prigodnu digitalnu prezentaciju i predavanje u pdf formatu koje su pripremili ravnateljica Muzeja Spomenka Vlahović i prof. Rajko Guščić iz Prve gimnazije iz Varaždina pod nazivom „Odgoj i obrazovanje u Grčkoj i Rimu“.

S obzirom na ovogodišnju temu programa „MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST“ gore navedeni stručnjaci iz područja kulture i obrazovanja pripremili su vrlo zanimljivo on line predavanje i prezentaciju koja će prikazati u Noći muzeja povijesni vrlo zanimljiv prikaz odgoja djece u Grčkoj koji je obuhvaćao muzički i tjelesni odgoj. Dio prezentacije obrađuje odgoj djece u Kreti, Ateni i Sparti, donosi se i kraći pregled atenskog sistema odgoja i obrazovanja kao i pitanje visokog obrazovanja u Ateni, te njegovog financiranja s prikazom nekih od najpoznatijih klasičnih pedagoga u povijesti ljudskog roda. Poseban dio predavači su posvetili predstavljanju znanstvenika Arhimeda kao i ulozi žene u grčkom društvu.

U drugom djelu on line prezentacije – predavanja stručnjaci daju zanimljive odgovore na pitanje obrazovanja djece u Rimu, razne zanimljivosti i običaje koji su bili vezani uz čin poroda. Predavanje nudi kraći pregled tzv. rimskog sistema školovanja, ulogu i položaj učitelja u tadašnjem antičkom društvu, odgovore na pitanje kako je izgledala nastava, učionice i što su sve koristili u nastavnom – obrazovnom procesu. Prezentacija daje također vrlo zanimljive odgovore na pitanje kako je bilo uređeno i pitanje fizičkog odgoja, ali i kažnjavanje djece u doba antike.

Predavanje i prezentacija dostupni su na stranici Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice.

sjever.hr

24.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.