Now Reading:
U prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi GDCK Krapina prikupljeno 442 doze
Full Article 2 minutes read

U prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi GDCK Krapina prikupljeno 442 doze

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 442 doze krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 515 dobrovoljnih davatelja krvi, a 73 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U četiri dana (od 11. do 14. siječnja) u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 375 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 15. siječnja 67 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 9 dobrovoljnih davatelja krvi: Lalić Lara, Vidović Vito, Bočkaj Marina, Kontrec Nadica, Čižmek Lovro, Rostok Bojana, Šereg Nikola, Hršak Anđelino i Prelec Mario.

I u ovoj akciji darivanja krvi bio je i darivatelj koji je krv dao 100 puta, a to je gospodin Boris Kiseljak iz Jazvina koji se pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji ukupno 54 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno su zadovoljni sa odazivom, a posebno zahvaljuju dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju i u ovoj situaciji epidemije koronavirusa, iskazali i u ovoj prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi.

www.sjever.hr/krapina.hr 18.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.