Now Reading:
Tko će biti sportaši Varaždina 2020.?
Full Article 5 minutes read

Tko će biti sportaši Varaždina 2020.?

U tijeku je 58. izbor najboljih sportaša Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Tko će biti sportaši Varaždina 2020.?

Naslov u konkurenciji sportaša brani karatist Enes Garibović, dok su kandidati još hrvač Sandro Frankol, skijaš Istok Rodeš i atletičar David Šalomon.

Sandro Frankol iz HK Vindija na seniorskom Prvenstvu Hrvatske osvojio je prvo mjesto, a u Premijer hrvačkoj ligi ima maksimalan broj pobjeda.

Enes Garibović iz ŠKK Varaždin bio je prvi na Prvenstvu Balkana, drugi na Grand Prixu Croatia i Prvenstvu Hrvatske, a na Karate1 Premier League u Dubaiju i Salzburg bio je u osmini finala. Nastupio je na Karate1 Premier League u Parizu.

Istok Rodeš, član SK Varaždin, osvojio je 25. mjesta u slalomskim utrkama Svjetskog kupa u Zagrebu i Madonni di Campiglio, a nastupio je još u Adelbodenu, Kitzbuehelu i Chamonixu.

David Šalomon iz AK Sloboda mlađeseniorski je prvak Hrvatske na 400 metara u dvorani. U konkurenciji seniora u dvorani je osvojio drugo mjesto, a na otvorenom treće. U mješovitoj štafeti 4x400m bio je treći. Nastupio je Prvenstvu Balkana u dvorani, a na tromeču „Slovenija-Hrvatska-Srbija“ na 4x400m bio je drugi, dok je na 400m nastupio u finalu.

Naslov među sportašicama brani streličarka Amanda Mlinarić, a u konkurenciji su i gimnastičarka Tamara Artić, tenisačice Lara Hrašćanec, Ana Mukić i Nika Svetec, atletičarka Klara Koščak i streljačica Tanja Perec.

Tamara Artić iz GK Vindija na Prvenstvu Hrvatske osvojila je drugo mjesto u višeboju, prvo mjesto s loptom i čunjevima, te drugo mjesto trakom.

Lara Hrašćanec iz TK Varteks igrala je u četvrtfinalu Prvenstva Hrvatske za seniorke u dvorani.

Klara Koščak iz AK Sloboda mlađeseniorska je prvakinja Hrvatske na 60 metara prepone u dvorani. Na Prvenstvu Hrvatske za seniorke bila je druga na 100m prepone, treća na 4x100m i 4x400m, a na Prvenstvu Hrvatske za seniorke u štafetama prva 4x200m i druga na 4x100m mješovito. Na Prvenstvu Hrvatske za juniorke u dvorani bila je prva na 60m prepone i treća u skoku u vis, a na otvorenom prva na 100m prepone i u skoku u dalj. Nastupila je za reprezentaciju u tromeču „Slovenija-Hrvatska-Srbija“ te osvojila peto mjesto na 60m prepone. Na Prvenstvu Balkana u dvorani za juniorke pobijedila je na 60m prepone i na 4x400m. Postavila je hrvatski rekord za mlađe juniorke na 60m prepone. Na Svjetskoj rang ljestvici mlađih juniorki drži prvo mjesto na 60m prepone.

Amanda Mlinarić iz Varaždinskog streličarskog kluba je svjetski dvoranski juniorski rekord i državni seniorski i juniorski rekord u raspucavanju 15/150. Na Svjetskom seniorskom dvoranskom kupu bila je peta. Vlasnica je svjetskog dvoranskog juniorskog rekorda i državnog seniorskog i juniorskog na 25m 586/600, državnog seniorskog i juniorskog na 18m 594/600, državnog juniorskog i seniorskog na 2×25+2x18m, 1180/1200. Osvojila je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u poljskom streličarstvu – field i Prvenstvu Hrvatske u metnom streličarstvu WA 2×50 + OR.

Ana Mukić iz TK Varaždin 1181 osvojila je drugo mjesto u parovima na Prvenstvu Hrvatske u dvorani, a na Prvenstvu Hrvatske ekipno šesto mjesto.

Tanja Perec iz SD Varaždin prvakinja je Hrvatske u zračnoj pušci, treća u malokalibarskoj pušci ležeći i treća u malokalibarskoj pušci trostav. Na finalu Kupa Hrvatske bila je peta. Nastupila je četiri puta za reprezentaciju (MST Ruše Slovenija, H&N Cup München).

Nika Svetec iz TK Varaždin 1181 osvojila je Prvenstvo Hrvatske u parovima u dvorani. Na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske bila je treća, a treća je bila i na ekipnom Prvenstvu Hrvatske.

Naslov najbolje momčadi brane hrvači Vindije, a konkurenti su im atletičari Varaždina, nogometaši Varaždina, odbojkaši Kitra i stolnotenisači Starra.

Atletski klub Varaždin prvak je Hrvatske u maratonu, viceprvak u polumaratonu te treći u planinskom trčanju na duge staze.

Hrvački klub Vindija osvajač je Prve hrvatske Premijer lige.

Nogometni klub Varaždin, nakon plasmana u 1. HNL, u natjecateljskoj sezoni 2019/2020. zauzeo je 8. mjesto.

Odbojkaški klub Kitro u hrvatskoj Supeligi osvojio je peto mjesto.

Stolnoteniski klub STARR osvajač je Prvenstva Hrvatske, a nastupio je u Ligi prvaka i Srednjoeuropskoj Superligi.

Naslov najbolje ženske ekipe brane stolnotenisačice, u konkurenciji s biciklisticama i rukometašicama.

Biciklistički akademski sportski klub Vinica na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u ženskoj elite kategoriji osvojio je naslov na 4000m dohvatno, olimpijskoj disciplini.

Stolnoteniski klub Varaždin bio je treći u HEP Superligi, a treći je bio i u Kupu Hrvatske.

Ženski rukometni klub Koka bio je četvrti u 1. HRL te se plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Za seniorsku reprezentaciju igrale su Ines Domjan, Ivana Dežić i Katarina Mrazović, za juniorsku Sara Rogina i Matilda Mrazović, a za kadetsku Nera Kuzminski.

foto: Najbolji sportaši Varaždina 2019.

n.kalajdžija / sjever.hr

18.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.