Now Reading:
Kada ćemo vidjeti malo sunca?
Full Article 2 minutes read

Kada ćemo vidjeti malo sunca?

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas u unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice uz slabu kišu ili rosulju. Poslijepodne su na sjeverozapadu moguća kraća sunčana razdoblja. Na Jadranu tijekom jutra prestanak kiše te razvedravanje, najprije na sjevernom dijelu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima, a još u noći na jugu prolazno i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna od 2 do 7, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 10 do 15 °C.

Biometeorološke prilike će se poboljšati tijekom dana u većem dijelu Hrvatske pa će kronični bolesnici lakše podnositi svoje bolesti nego prethodnih dana. Poboljšanje će se znatnije osjetiti na Jadranu, gdje će se uz više sunčanog vremena poboljšati i raspoloženje kod mnogih ljudi. No, u istočnoj Hrvatskoj i u Lici će uz visoku vlažnost zraka i prevladavajuću nisku naoblaku tijekom dana i dalje biti teško kroničnim bolesnicima, a neugodno meteoropatima.

U novom tjednu u unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno te maglovito, osobito u utorak i srijedu kad je mjestimice moguća rosulja ili slaba kiša. Više sunčanih razdoblja u ponedjeljak i to osobito u gorskim predjelima. Na Jadranu pretežno sunčano s povremeno umjerenom naoblakom, a u srijedu malo kiše može pasti na sjevernom dijelu. Umjerena i jaka bura u ponedjeljak će oslabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak. U srijedu vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka bez veće promjene.

sjever.hr / DHMZ

13.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.