Now Reading:
FOTO: Dodjela priznanja Grada Krapine za 2020. – Gregurović: Godina iza nas bila je teška, no rezultati su iznad svih očekivanja
Full Article 6 minutes read

FOTO: Dodjela priznanja Grada Krapine za 2020. – Gregurović: Godina iza nas bila je teška, no rezultati su iznad svih očekivanja

Uoči Dana Grada Krapine, 6. prosinca, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je dodjela priznanja Grada za 2020. godinu.

Iako se Dan Grada tradicionalno obilježavao svečanom sjednicom Gradskog vijeća, ove je godine zbog epidemioloških mjera takva proslava izostala, no održana je dodjela nagrada najzaslužnijim građanima.

– Nakon prošlogodišnje proslave Dana Grada, kada je ovdje održana sjednica Vlade Republike Hrvatske, kad smo uistinu imali jedan velik i značajan događaj i jednu posebnu proslavu, nitko nije mogao pretpostaviti što će nam donijeti ova godina, koja je sve samo ne normalna i koja je puna izazova, strepnji i nepoznanica. Godina je uistinu bila teška. U skladu s time se i ovogodišnja proslava Dana Grada odvija u jednim posebnim okolnostima – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Rekao je kako zbog nepovoljne epidemiološke situacije nisu bili u mogućnosti organizirati svečanu sjednicu Gradskog vijeća, no željeli su barem održati dodjelu priznanja u čast dobitnicima.

– Godina iza nas je bila teška, no unatoč tome puno toga se dobrog ovdje napravilo i bilo je puno projekata koji su se realizirali. Sigurno da to nije u skladu s onime što smo planirali koncem prošle godine, ali ne smijemo biti nezadovoljni, s obzirom na to kakva je bila ova godina. Mislim da su rezultati iznad svih očekivanja, u odnosu na ono što smo predviđali na proljeće – kazao je Gregurović.

Naglasio je da su uz potporu raznih resornih ministarstava i državnih tvrtki realizirane brojne investicije. Kao jedan od najvažnijih projekata gradonačelnik je spomenuo završetak izmještanja željezničko-cestovnog prijelaza Dolac, o kojem se počelo govoriti još kad se gradio novi muzej na Hušnjakovom.

– Trebale su godine da se riješe svi papiri, projekti, suglasnosti, imovinski odnosi, i ove je godine taj projekt konačno finaliziran. Mijenja se krovište na Osnovnoj školi Augusta Cesarca te bi uskoro trebalo biti gotovo, a na Osnovnoj školi Ljudevita Gaja zamijenjena je stolarija. Završili smo s rekonstrukcijom podzemne infrastrukture u naselju Paradižum, mijenja se glavni vodoopskrbni cjevovod prema Velikoj Vesi, a započeli su i radovi na rekonstrukciji podzemne infrastrukture na Šabacu, projektu koji bi kroz sljedeću godinu trebao biti završen – istaknuo je gradonačelnik Krapine te naglasio da je time zaokružen i riješen najveći dio problema što se tiče podzemne infrastrukture.

Dodao je kako je pred njima puno želja, a proračun za iduću godinu je pripremljen.

– Nadamo se da ćemo uz pomoć državnih tvrtki uspjeti ostvariti naše ciljeve. To je, između ostalog, završetak druge faze izgradnje spojne ceste od Zaboka prema Krapini te početak treće treće, odnosno nastavak do gospodarske zone. Vjerujem i da će započeti izgradnja rotora kod vatrogasnog doma. Također, gotova je projektna dokumentacija za Šemničke toplice i Crnu Kraljicu. Prema najavama, sljedeće bi godine trebali biti raspisani prvi natječaji iz Fonda za oporavak i vjerujem da će se ti projekti uspjeti preko tih sredstava realizirati i ugledati svjetlo dana – naglasio je Zoran Gregurović.

Predsjednika Gradskog vijeća Ivica Hršak naglasio je kako su velike želje i htjenja bila usmjerena na ovu godinu, no jedno su želje, a drugo su objektivne okolnosti koje su utjecale na ostvarenje svega onoga s čime bi se ovih dana mogli pohvaliti.

– Treba reći da su unatoč spomenutim okolnostima, ali i općenito u vremenu koje je iza nas, neki naši sugrađani dali svoj veći, poseban doprinos i na taj način se istaknuli od drugih. Zbog njih smo ovdje, da im se zahvalimo i da im uručimo priznanja koja će ih dodatno motivirati da i dalje rade u interesu društvene zajednice – rekao je Hršak te zahvalio nagrađenima na trudu i unapređenju razvoja grada Krapine.

Župan Željko Kolar čestitao je mještanima Dan Grada te dodao kako se nada da se ovakva godina više nikada neće ponoviti.

– Kad podvučete crtu i kad proanalizirate, rekao bih da je u gradu Krapini napravljeno puno više od onoga što sam ja objektivno mislio da će se moći napraviti, s obzirom na vrijeme u kojem se radilo. Mnogi su zbog situacije i odustali od nekih projekata, a neki koji su bili hrabriji i koji su imali viziju su nastavili dalje – rekao je župan te čestitao nagrađenima, dodavši kako su sa svojim rezultatima promovirali ime grada Krapine, ali i Krapinsko-zagorske županije.

– Godina je bila teško, no i županija je uspjela neke projekte realizirati koji su bitni za grad Krapinu. Spomenut ću samo jedan, a to je Poslovno-tehnološki park s centrom za robotiku i nove tehnologije, vrijednosti 36 milijuna kuna za koji sam siguran da će se tek u budućnosti vidjeti koliko znači za razvoj poduzetništva na području grada i KZŽ, ali i razvoja strukovnog obrazovanja – kazao je Kolar.

Saborski zastupnik Željko Pavić čestitao je gradu na svim realiziranim projektima te poželio da se u idućoj realiziraju svi planirani. Ujedno je i čestitao svima nagrađenima te poželio mještanima sretan Dan Grada Krapine.

Župa Krapina također sutra obilježava svoj dan pa je velečasni Davor Štuljan čestitao svim nagrađenima uz poruku da budu neumorni u činjenju dobra.

– Sutra je blagdan Svetog Nikole i možemo duhovno biti povezani molitvom jer vas, nažalost, ne smijem pozvati da dođete na misu – poručio je Štuljan.

Priznanje gradonačelnika dodijeljeno je Muzeju krapinskih neandertalaca, povodom 10. obljetnice uspješnog rada i za osobiti doprinos u međunarodnoj promidžbi Grada Krapine.

Mala plaketa Grada Krapine dodijeljena je Sari Rivetti za izvrsne uspjehe postignute na natjecanjima iz stolnog tenisa i promicanje imena Grada Krapine.

Plaketa Grada Krapine uručena je Marijanu Lovrenčiću za poseban doprinos u unapređenju vatrogastva i zaštite od požara na području Grada Krapine te zbog istaknutog rada na razvoju dobrovoljnog vatrogastva i vatrogasne djelatnosti, Dragutinu Ranogajcu za unapređenje gospodarstva i promicanje imena Grada Krapine te Dragutinu Gradečaku za doprinos kulturi i promicanje imena Grada Krapine.

Dobitnici Povelje Grada Krapine su Zdravko Lovrenščak, za osobiti doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog Crvenog križa, Ivan Šemnički, za osobiti doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog Crvenog križa, Tvrtka „Presečki d.o.o.“, povodom 30. obljetnice uspješnog rada i iznimnog doprinosa unapređenju gospodarstva Grada Krapine, Društvo invalida rada Krapina, povodom 50. obljetnice uspješnog rada i djelovanja te za promicanje prava osoba s invaliditetom, te Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina, povodom 55. obljetnice uspješnog rada i djelovanja te za unapređenje odgojno-obrazovne djelatnosti u Gradu Krapini.

Dragutin Ranogajec je u ime nagrađenih zahvalio svima koji su prepoznali njihov rad, dodavši da sigurno ima još puno onih koji su zaslužili ovu nagradu. Ujedno je svim mještanima Krapine čestitao Dan Grada.

m.furlan/sjever.hr 05.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.