Now Reading:
Grad Lepoglava darovima razveselio brojnu djecu
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava darovima razveselio brojnu djecu

Grad Lepoglava je i ove godine u predblagdansko vrijeme prigodnim darovima razveselio brojnu djecu na gradskom području.

Uoči blagdana svetog Nikole gradonačelnik Marijan Škvarić slatkim je paketima razveselio vrtićke mališane u Dječjem vrtiću Lepoglava i njegovom područnom odjelu u Višnjici te u Dječjem vrtiću Runolist u Žarovnici. Ukupno je podijeljeno 211 slatkih paketa koji su izmamili osmijehe na licima mališana.

-Brinuti se da na licima djece budu osmijesi i da s radošću provode svoje djetinjstvo, zadatak je svih nas. To je izuzetno važno sada kada živimo u posebnim uvjetima čijih posljedica nisu pošteđena ni djeca. Djeca se posebno vesele ovim blagdanskim danima koje smo im u Gradu Lepoglavi – gradu prijatelja djece, i ove godine odlučili dodatno uljepšati tradicionalnim darivanjem za blagdan svetog Nikole. Ovo je samo dio onog što činimo u Gradu Lepoglavi da djeci osiguramo sretno i bezbrižno djetinjstvo – istaknuo je gradonačelnik Škvarić istaknuvši da su vrtićki mališani ove godine dobili i posebne darove – dva nova vrtića.

Slatke su poklone primili i svi učenici u osnovnim školama s gradskog područja. Grad je nabavku 563 dara za osnovnoškolce sufinancirao s 10 kuna po svakom daru.

Podijeljeno je i 29 darova djeci iz udomiteljskih obitelji, djeci s teškoćama u razvoju te djeci iz obitelji slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, a Grad je pozvao roditelje koji ovih blagdana neće biti u mogućnosti darivati svoju djecu da se jave Gradu Lepoglavi koji im je spreman pomoći.

Zbog trenutne epidemiološke situacije podjela darova organizirana je uz poštivanje epidemioloških mjera te je izostala podjela darova uz prigodne blagdanske programe i druženja.

www.sjever.hr

05.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.