Now Reading:
Pridružite se akciji „Ukras ponesi, radost donesi!“
Full Article 2 minutes read

Pridružite se akciji „Ukras ponesi, radost donesi!“

Kako je i ranije najavljeno, Grad Čakovec je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Čakovca te osnovnim školama čiji je osnivač, ove godine odlučio provesti akciju „Ukras ponesi, radost donesi!“.

Naime, radi se o akciji u kojoj će građani moći razveseliti i darivati djecu iz socijalno osjetljivih obitelji i ispunjenjem njihovih skromnih želja, donijeti im još više radosti i veselja pod božićne jelke. Tridesetak djece nižih razreda iz šest gradskih osnovnih škola, izradilo je božićne ukrase na čije su poleđine ispisali svoje ime, starost i svoju božićnu želju.

Građani će moći odabrati ukras, ponijeti ga kućama te kontaktirati Upravni odjel za društvene, međunarodne poslove i Odnose s javnošću Grada Čakovca, gdje će moći dobiti i ostale podatke o određenom djetetu te mu poklon dostaviti poštom ili osobno, na kućni prag. „Lutka, autić, pernica, ruksak, patike, knjiga, društvena igra….“, neke su od želja mališana koje im mnogi od nas možemo ostvariti.

Ukrasi s božićnim željama krasiti će postavljeni bor na Franjevačkom trgu, ispred crkve sv. Nikole, od 5. prosinca. U 10:30 sati istog dana prve želje ispuniti će čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima, a pridružiti im se mogu i svi građani koji žele donijeti radost na dječja lica.

Stoga, prošećite subotnjom špicom svratite do središnje božićne jelke i odaberite jedan od jedinstvenih ukrasa koji će vas još dugo podsjećati da ste svojim skromnim darom uvelike uljepšali dječje blagdanske trenutke.

www.sjever.hr
03.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.