Now Reading:
Od sutra promjene za srednjoškolce u Zagorju: dvije škole po B modelu, sedam će ih kombinirati modele A i C – manje gužve u javnom prijevozu
Full Article 2 minutes read

Od sutra promjene za srednjoškolce u Zagorju: dvije škole po B modelu, sedam će ih kombinirati modele A i C – manje gužve u javnom prijevozu

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar na današnjoj je konferenciji za novinare najavio da će, nakon konzultacija s ravnateljima srednjih škola, od sutra dvije škole imati nastavu po B modelu, a sedam srednjih škola kombinirajući modele A i C.

-Razlog je da smanjimo broj djece u javnom prijevozu. Oko 4.400 učenika srednjih škola ćemo oko 2.200 maknuti iz javnog prijevoza. Nismo se odlučili da kao naši prijatelji iz Varaždina, Međimurja i Zagrebačke županije prijeđemo na model C jer prevladava mišljenje da je za djecu bolje da ipak djelomično jesu na nastavi – rekao je Kolar dodavši da je epidemiološka situacija u školama dobra, a organizacija nastave na izuzetno visokoj razini.

-S današnjim danom imamo 90 pozitivnih učenika u 19 osnovnih škola i 8 srednjih. 1.347 učenika je u samoizolaciji, imamo 37 covid pozitivnih djelatnika, a 41 djelatnik i 39 razrednih odjela su u samoizolaciji. Dvije osnovne škole su kompletno na modelu C – OŠ Stubičke Toplice do 7. prosinca i OŠ Kumrovec do 5. prosinca jer su imali nešto povećan broj covid pozitivnih djelatnika i učenika – rekao je župan.

Kombinacijom model A i C dogovoreno je da će čitavi razredi pratiti jedan tjedan nastavu po modelu C, online, a neki će razredi dolaziti na nastavu. Odluka o organizaciji nastave je prepuštena ravnateljima koji, naglašava Kolar, najbolje poznaju situaciju.

ak/sjever.hr

01.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.