Now Reading:
Brži internet i u varaždinskim prigradskim naseljima: Grad sufinancira priključke građanima
Full Article 2 minutes read

Brži internet i u varaždinskim prigradskim naseljima: Grad sufinancira priključke građanima

Nastavlja se instaliranje mreže optičkih vodova za širokopojasni internet u prigradskim naseljima grada Varaždina.

Tim je povodom u Kućanu Gornjem održana konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo kako se radi o dvama projektima.

-Jedan od njih je glavna mreža koju radi tvrtka Eco Net koja je dobila za to suglasnost Hakoma, a drugi projekt su privatni priključci građana, optike, koji će Grad sufinancirati. Mi ćemo svim građanima omogućiti da od glavne mreže u svojim kućama imaju potreban uređaj, kao što smo napravili građanima Banfice. Sad idemo sa sva tri Kućana i sa Zbelavom i nadamo se da će to biti gotovo za 6 do 8 mjeseci i onda idemo i na ostale dijelove grada – rekao je Čehok.

Dodao je da su građani kazali kako će za četiri godine biti postavljena optička mreža u cijelom gradu, no to će malo odužiti zbog, ističe gradonačelnik, opravdanih razloga i različitih okolnosti.

-I dalje smo posvećeni tom cilju da omogućimo uvođenje optičke mreže u svako kućanstvo. Molim građane Kućana i Zbelave da se prijave na vrijeme, da im možemo osigurati uređaje. Svima ćemo poslati i obavijesti, to radi naš Centar kompetencija i svi će građani zadužiti opremu. To je stvar koja daleko nadmašuje ono što su građani dosad imali. Mi smo spremni financirati oko 700 kuna po kućanstvu. Mreža nije gradsko vlasništvo, ovdje smo od toga odustali, ali gradski će biti uređaji koji će građanima omogućiti da si biraju operatera – naglasio je varaždinski gradonačelnik.

cehok kucan opticki internet (2)

m.furlan/sjever.hr 01.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.